Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Llolla: Aktuelna vlast ugasila Ministarstvo kulture, a sad se hvali njegovim projektima

''Svojstveno im može biti ono što su do sada najbolje radili, zatiranje crnogorske kulture, manjinskih kultura, revanšizam ili planiranje helikopterskog premještanja mauzoleja po Crnoj Gori''

Demokratska partija socijalista pozdravlja otvaranje kreativnog haba u objektu starog zatvora u Kotoru. Doduše, to čine oni Vladini funkcioneri koji ni na jedan način nijesu doprinijeli pomenutom projektu, saopštila je Drita Llolla, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Paradoksalno je što predstavnici aktuelne vlasti otvaraju ono što je uradilo Ministarstvo kulture – a koje su prethodno, naravno ekspertski, ugasili. Upravo taj projekat jedan je od pokazatelja u kojoj je mjeri nepromišljeno bilo svođenje Ministarstva kulture na nivo običnog direktorata, pri novoformiranom ministarstvu koje se danas dominantno bavi smjenama nepodobnih i uhljebljenjima ekstremističkih kadrova”, rekla je Llolla.

Baš zato, kako kaže, nije prirodno da predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta budu na tom otvaranju.

“Svojstveno im može biti ono što su do sada najbolje radili, zatiranje crnogorske kulture, manjinskih kultura, revanšizam ili planiranje helikopterskog premještanja mauzoleja po Crnoj Gori.

U vremenu kada su investicije u kulturi zamrle, kada je jedan progresivan program poput kreativnih industrija eutanaziran, kada je za te namjene godišnjim budžetom opredijeljeno 18.200 eura, najmanje što rukovodioci Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta treba da urade jeste da tokom otvaranja sadržaja u Kotoru – ostanu kod kuće2”, zaključuje Llolla.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve