Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ljucđonaj: Vlada i Ministarstvo poljoprivrede sektor mljekarstva doveli pred gašenje

''Sve ovo je dokaz da Vlada nema osjećaj za nužne potrebe građana, a da resorno ministarstvo ne prepoznaje probleme sa kojima se suočavaju poljoprivrednici''

Odbornik DPS-a u SO Tuzi i poljoprivrednik, Petar Ljucđonaj, je ocijenio da su nagomilani problemi u crnogorskom agraru, proizvedeni Vladinim neažurnim i neznavenim pristupom obavezama, naročito pogodili sektor stočarstva.

„Proizvođači mlijeka su posebno ugroženi, usljed povećanja cijena naftnih derivata, stočne hrane i svih drugih inputa. Ministarstvo poljoprivrede nije ispunilo nijedan zahtjev koji im je upućen od strane stočara, kako bi se kriza u ovom sektoru prevazišla. To se naročito odnosi na traženu pomoć u iznosu od 5 centi po litru proizvedenog mlijeka, retroaktivno od 1. januara do stabilizacije tržišta koncentrovane stočne hrane“, kazao je Ljucđonaj.

Prema njegovim riječima, najavljeno usvajanje Agrobudžeta farmeri čekaju već sedam mjeseci, tako da ni poslije njegovog usvajanja teško može doći do poboljšanja situacije.

„Sve ovo je dokaz da Vlada nema osjećaj za nužne potrebe građana, a da resorno ministarstvo ne prepoznaje probleme sa kojima se suočavaju poljoprivrednici. Ukoliko se ovakav odnos nastavi, i ako se što hitnije ne pronađe održivo rješenje, pitanje je dana kada ćemo za posljedicu imati potpuno gašenje sektora mljekarstva“, zaključio je Ljucđonaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve