Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Lješnjak: Odgovornim i predanim radom, lokalna vlast stvorila ambijent u kojem mladi u Bijelom Polju mogu da razviju sve svoje potencijale

Kako je navela, usljed neprepoznavanja značaja projekata, ne samo za Bijelo Polje, već i za cijeli sjeverni region, koji su zaustavljeni u punom zamahu svog napredovanja, danas svjedočimo stopiranim radovima na valorizaciji Đalovića pećine i izgradnji ski centra ''Cmiljača''

Neodgovorna politika prethodne vlade, koja nije bila utemeljena na jasnim principima rada i, što je još važnije, osjećaju odgovornosti za loše rezultate, stvorila je teret koji opterećuje namjeru lokalne vlasti u Bijelom Polju da stvori bolje uslove za život svih građana, kazala je predsjednica Savjeta mladih DPS Bijelo Polje, Una Lješnjak.

Kako je navela, usljed neprepoznavanja značaja projekata, ne samo za Bijelo Polje, već i za cijeli sjeverni region, koji su zaustavljeni u punom zamahu svog napredovanja, danas svjedočimo stopiranim radovima na valorizaciji Đalovića pećine i izgradnji ski centra “Cmiljača”.

“Za sve to vrijeme, dok su nesavjesno urušavani razvojni projekti na sjeveru Crne Gore, lokalna samouprava u Bijelom Polju, prevođena DPS-om, vodila je brigu o mladima kroz redovnu isplatu studentskih stipendija, unaprjeđivanje uslova za školovanje, izgradnju sportske infrastrukture i podršku projektima koji su za cilj imali osnaživanje mladih ljudi i poboljšanje kvaliteta njihovog života”, istakla je Lješnjak.

Kako sport predstavlja važan dio lica grada, za podršku sportskim klubovima izdvojeno je preko 1,2 miliona eura, dok je kroz rekreativne blokove, koji će biti smješteni na tri lokacije, učinjen dodatni korak u poboljšanju kompletnog ambijenta za promociju zdravih stilova života.

“Dalje, formiranjem Savjeta za mlade preduzetnike Opština Bijelo Polje dala je vjetar u leđa svim mladim ljudima da se odvaže i započnu sopstveni biznis”, rekla je Lješnjak.

Prema njenim riječima, Centar za kulturu je budžetom za 2022. godinu izdvojio značajna sredstva za podršku mladim stvaraocima što zajedno sa dugogodišnjim kontinuitetom u održavanju raznih kulturnih festivala otvara značajan prostor za afirmaciju mladih umjetnika.

“Lokalna vlast u našem gradu nastaviće da, kroz odgovorno vođenje politike, prepoznaje potrebe mladog čovjeka, te da stvara ambijent u kojem će mladi moći da ostvaruju sve svoje potencijale, a daljom realizacijom projekata uz pomoć kojih će se otvoriti nova radna mjesta, pokazaće razumijevanje i spremnost da uvijek bude na strani mladosti, koji će ostankom u Bijelom Polju, kroz svoj rad najbolje doprinositi daljem razvoju naše opštine”, zaključila je Lješnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve