Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Litije u Podgorici da ne ponove val vandalizma, velikosrpstva i vulgarizacije prema državi

Demokratski vid iskazivanja političkih stavova ne bi smio prerasti u ponavljanje vala vandalizma, velikosrpstva i vulgarizacije odnosa prema državi Crnoj Gori i njenom identitetu, saopštili su danas iz Liberalne partije

Demokratski vid iskazivanja političkih stavova ne bi smio prerasti u ponavljanje vala vandalizma, velikosrpstva i vulgarizacije odnosa prema državi Crnoj Gori i njenom identitetu, saopštili su danas iz Liberalne partije.

Foto: LP

Iz ove partije naglašavaju da najava SPC i nekih opozicionih političkih partija da će ubrzo nastaviti sa odžavanjem protesnih litija u Glavnom gradu kod svih političkih sudionika nameće potrebu dodatne odgovornosti prema građanima, njihovom zdravlju i bezbjednosti.

-Sasvim demokratski vid iskazivanja političkih stavova ne bi smio prerasti u ponavljanje vala vandalizma, velikosrpstva i vulgarizacije odnosa prema državi Crnoj Gori i njenom identitetu. Podgorica je jednako naša bez izuzetka, a novac koji svi izdvajamo za njenu infrastrukturu je uvijek bolje upotrijebiti za izgradnju novih i neophodnih sadržaja, nego za popravke i obnavljanje onoga što se u naletu političkog zanosa i isključivosti uništi- piše u saopštenju Liberalne partije u kojem pozivaju organizatore da se drže one misli koja je kroz vjekove krasila crnogorc,  a koju je zapisao Marko Miljanov.

-Junaštvo je kada sebe branim od drugoga, čojstvo je kada drugoga branim od sebe“. Ova izreka Marka Miljanova dovoljno govori da uvijek interes zajednice mora biti iznad ličnih i posebno partijskih i političkih i da u skladu sa ovom izrekom sa posebnom pažnjom pristupe obezbjeđivanju socijalne distance učesnika protestnih litija, čime će sačuvai privilegiju koju ova država ima kad je u pitanju izostanak prisustva koronavirusa u populaciji- zaključuje se u pomenutom saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve