Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Litijaški akcijaš i diplomatski mantijaš

Zato se Lekić, takav kakav jeste, okrenuo nevaspitanom francuskom diplomati Timonijeu, da ga osokoli u bezobrazluku prema zemlji domaćinu koja mu je ukazala gostoprimstvo. Jer ovaj francuski diplomatčić, osvjedočeni ''prijatelj'', iz zemlje koja je već jednom najzaslužnija za nestanak pobjedničke Crne Gore sa mape svjetskih država, čini isto ono što i on. Samo sa većom snagom, jer dolazi iz moćne Francuske, kojoj je dozvoljeno, baš kao i 1918. godine da na brojčano manje udara beščašćem kakvo se nalazi smješteno u raznim Timonijeima.

Piše: Slavko Mandić

A htio je da bude premijer. Upinjao je i nogama i rukama. I autoritetom brata Abaza, koji ga je preveslao, znajući mu vrijednosti. Nijesu grđi od njegovih. Obostrano se znaju. A to znači da im je skroz jasno koja su fela i što mogu takvi predstavljati u jednoj društvenoj zajednici. Da ne pomenem državi, jer dok je njih takvih u sistemu odlučivanja, ona ne postoji.

Brat Abaz je molio Nimanbegua iz Force da on bude 41. glas koji će podržat Lekića da mu se ostvari životni san. Ovaj nije htio, jer mu je članstvo sugerisalo da to ne čini, baš kao što je Dritanu njegovo. I tako osta Ćaki bez mandata.

Iz daljih radnji ovog „diplomate“ od Miloševićevog soja, može se pratiti rad i djelovanje promijenjene svijesti političkog transvestita. Zato i nije čudo što je on iz srca Crne Gore, rastao među one koji su sebe davali na oltar domovini, obrnuo ćurak naopako. Jer slast je slast, a vlast je vlast, jača od svake slasti. Ubojitija i učinkovitija, dakle efikasnija u svojoj namjeri,do te mjere da joj je sve dozvoljeno. Poput ove današnje koja je sebi namijenila ulogu organizovanog sektaškog djelovanja čiji je jasni cilj rušenje države i njeno ustupanje drugoj.

Zato se Lekić, takav kakav jeste, okrenuo nevaspitanom francuskom diplomati Timonijeu, da ga osokoli u bezobrazluku prema zemlji domaćinu koja mu je ukazala gostoprimstvo. Jer ovaj francuski diplomatčić, osvjedočeni „prijatelj“, iz zemlje koja je već jednom najzaslužnija za nestanak pobjedničke Crne Gore sa mape svjetskih država, čini isto ono što i on. Samo sa većom snagom, jer dolazi iz moćne Francuske, kojoj je dozvoljeno, baš kao i 1918. godine da na brojčano manje udara beščašćem kakvo se nalazi smješteno u raznim Timonijeima.

Lekiću je ovaj Francuzić sa brojnim kompleksima, opet njemu nalik, potonja URA. Da  preko njega pošalje poruku. Jer za Boga miloga, đe da udara Milo na EU velike sile. Ćaki mora da upotrijebi crnogorskog preśednika da bi objasnio Timonijeu koliko je na njegovoj strani. A ovaj „gorostas“ među diplomatama neće mu to nikad zaboravit. Možda, kažem samo možda, učini diplomatski napor da se nekim čudom koji stranci mogu da iskonstruišu, ovome domaćem Timonijeu ipak dodijeli mandat. Jer francuski predstavnik je u klerikalnopolitičkim litijama ośetio na najboilji način kako se može uništiti po drugi put uz pomoć Francuske sile, jedna država koja je bila na korak od Evropske Unije. Danas je zbog takvih, miljama daleko.

Snishodljivo, ljudski minijaturno, jadno, Lekić je zatražio od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića „da zaustavi ‘režiranu hajku’ protiv francuskog ambasadora“. Koju hajku, kad je jedina hajka nakon cetinjskog građanskog protesta bio upravo Timonije. Rekoh već nevaspitani i nedostojni „diplomata“ pokazao je u više navrata svoj lik i svoje (ne)djelo. To što su mu Cetinjani fašisti, samo zato što su protestvovali protiv dolaska Milatovića u njihov grad, pamteći mu onu rečenicu da je važno što je Crna Gora pravoslavna većinski a da nije važno ako pogine desetak Crnogoraca-Cetinjana, govori da je upravo on ono što drugome želi da nakači. Tada mu nije smetao očigledni fašizam, čekajući valjda priliku da ga izmisli na drugoj strani, kad mu se ukaže i najmanja prilika. Mislio je valjda da su nevaspitani poput njega, Milatovića oburdali građani, a ne, kako se ustanovilo, njegov iz obezbjeđenja. Lažljivac, mogao je da obrazuje svoje mišljenje na izjavi policije i samoj Milatovićevoj partiji koja ovakvu kvalifikaciju nije imala ni u primisli. To ne znači da ni oni nijesu lažavi i da u njima većinsko nije prevarantsko. Ali ovoliko kao Timonije“velečasni“ nijesu dosegli još.

Protest grupe građana ispred Francuske ambasade u Podgorici pokazao je da Crnogorci u nedostojnom „diplomati“ ne prepoznaju autoritet bilo koje vrste. Od njega su tražili da se izvini Cetinjanima. Ta diplomatska šklopocija se pojavila ispred zgrade ambasade, da pokaže hrabrost, znajući da nikome na pamet ne pada da ga dodirne. Oni su od njega željeli čuti riječ, a on je ćutao. I bolje, jer osim kad politički zalaje okružen odbrambenim mehanizmima tipa Ćaki i AES, od njega se i nema što čuti.

Valja ovo pred izbore, vjerovatno je bila zla misao francuskog ambasadora, sklonoj klerošovinizmu srpske crkve. Njegovo podupiranje bradatim mantijašima neće pomoći. Mali je koliko god dolazio iz moćne zemlje. Možda su ga upravo zbog toga Francuzi poslali kod nas. Oni su vjekovni prijatelji Srbije, a ne Crne Gore. Postupak nedostojnog Timonijea ne treba ignorisati. Njega, svakako i to u apsolutnim kategorijama. Jer on svojim nevaspitanjem to sam od sebe čini, pa nema razloga da ga vadimo iz gliba, poput Lekića koji se za njega drži kao za slamku spasa.

Ispreplijetani interesi crnogorskih izdajnika danas već pomažu Crnoj Gori. Prepoznao je te namjere narod pa je zato prirodno očekivati da to pokaže i na izborima za preśednika Crne Gore.

Greota je što Lekić nije istovremeno bio i kandidat za šefa države. Sto puta je propadao. Možda bi ga Timonije pogurao. Sklon je tome, govore oni koji se u njegove namjere bolje razumiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

18 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
15.03.2023-07:16 07:16

Antifrancuski pamflet.

Durmitor
15.03.2023-07:37 07:37

Naš dva brata,oba spletkarimo.

Belvederac
15.03.2023-07:50 07:50

Ćaki,do kad ćeš još propadati?
S kim se sve nijesi spanđavao da dođeš do funkcije i olijepio.
Sjaši jadan što prije,vidiš li da si otpuhao.

Branko
15.03.2023-08:06 08:06

Mutikaše su se ofirali.

Ratko
15.03.2023-08:31 08:31

Caki,cuveni diplomata u dvije zemlje i to zahvaljujuci DPS u.Pod stare dane se bruka ,hoce na bilo koji nacin dodje do neke funkcije.I njega pojede mrznja i zelja za osvetom.Hoce covjek da.bude premijer u zemlji za koju nije glasao na referendumu.Sto bi sve ljudi uradili za malo vlast.

Merlin
15.03.2023-12:01 12:01
Reply to  Ratko

Zamisli koliko moraš biti glup pa da glasaš za autokratu koji je 30 godina na vlasti i koji je upropastio Crnu Goru.

Mirko
15.03.2023-14:00 14:00
Reply to  Merlin

A zamisli tebe budaletina Merline koliko Mozes biti glup da nazoves Mila autokeatom, Ajde napiši sta je autokrata, Mila je 30 godina birao narod i sada je DPS pojedinačno najavi, zar ne budaletina, pobjedio je DPS i u srpskim Beranama, i u Mojkovcu, i u Pg, i u NK, osvojio je najveći broj glasova ali se bratija udruzila, a vidimo koliko se slažu

Merlin
15.03.2023-15:04 15:04
Reply to  Mirko

Pobeđivao je na nameštenim izborima tako što je muljao sa ličnim kartama i bespltano dovlačio gastarbajtere da glasaju. Muljali ste i sa rezultatima referenduma. Videćemo sad kada ne bude bilo muljanja kako ćete proći. :)

Mirko
15.03.2023-16:52 16:52
Reply to  Merlin

Pravis se lud Merline, Ajde odgovori sto se crkva u ustavu iz 1905 zove CPC a ne spc

džudović
15.03.2023-19:37 19:37
Reply to  Merlin

Što ne pitaš Peđu Bulatovića kako se to radi (muljanje sa ličnim kartama, referendumom i kupovinom glasova)? On je ekspert za to!!

Dino
15.03.2023-09:09 09:09

Nadjite zemlju  U SVIJETU koju nijesu ovi Fasiti zavili u crno !! Da je srece ovom FASISTI I Dzudi Rajzing Rajnke Zabranit kod Fasista u Restoran uc i kafu da Popiju !! Dva zlotvora CRNOGORSKA  iscerat ih oboje kod Makrona i Bajdena otud donijeli zlo da nas zavadjaju u CG –

Merlin
15.03.2023-12:06 12:06
Reply to  Dino

Fašisti kao što si ti bi da nešto “zabrane”. Ko si, šta si ti i koja sila da bilo kome nešto brani i da nekoga “išćeruje” ? Plašite se i svoje senke a nekoga bi da “išćerujete” …

Mirko
15.03.2023-12:47 12:47
Reply to  Merlin

Pedofilu Merline, kad ćeš odgovoriti zasto se crkva u ustavu knjazevinw CG iz 1905 zove CPC a ne SPC.

Jovan K
15.03.2023-09:12 09:12

E moj Ćaki što si sebi dozvolio da te prevesla Abazović prevarant žednog preko vode.

Povrat
15.03.2023-11:38 11:38

Vizionarski i evropski! Treba tekst proslijediti svim medijima da im otvori oci!! Da vide ko su Crnogorci!

Danilo
15.03.2023-12:14 12:14

Iskreno i hrabro dobri Slavko.
Živio.

Eureka
15.03.2023-12:47 12:47

Čuš francuski ambasador.
Grđi od srpskih nacionalista.
Prevazišo je Rakovića i Vulina zajedno.

Profesor
15.03.2023-14:12 14:12

Obojica ništa roba.