Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Linta: Crnogorska vlast napada sve što je srpsko

Dodaje i da je sramno da vlast u Crnoj Gori zastupa, prema njegovim riječima, šovinstički stav da je Vlado Georgijev izvođenjem pjesme "Tamo daleko", kako kaže, „tobože širio mržnju“

Najava Ministarstva kulture Crne Gore da će podnijeti krivične prijave protiv organizatora humanitarnog koncerta “Za naše Kosovo i Metohiju” koji je u ponedjeljak uveče održan u Herceg Novom još jedan je u nizu dokaza antisrpske politike režima Mila Đukanovića, kazao je predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta.
Miodrag Linta
Tragična je činjenica da aktuelna vlast u Crnoj Gori veličanstveni koncert na kojem su dominirale pjesme posvećene Kosovu i Metohiji i borbi srpskog naroda za slobodu u Prvom svjetskom ratu naziva nacionalističkim skupom na kome je tobože negiran crnogorski identitet“, navodi Linta.

Dodaje i da je sramno da vlast u Crnoj Gori zastupa, prema njegovim riječima, šovinstički stav da je Vlado Georgijev izvođenjem pjesme “Tamo daleko”, kako kaže, „tobože širio mržnju“.

Istina je, tvrdi on, sasvim drugačija.

„Vlast kojoj smeta isticanje srpskih zastava, pjevanje srpskih pjesama i pominjanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji širi mržnju prema svojim građanima koji se nisu odrekli srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta“, kazao je Linta.

On ističe da vlast u Crnoj Gori dugi niz godina napada sve što je srpsko – „srpski jezik, ćirilicu, Srpsku pravoslavnu crkvu, političke predstavnike srpskog naroda, književnike, profesore, javne ličnosti i obične građane“.

Zbog toga je, kako kaže, veoma važno da se konkretnim mjerama i aktivnostima pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori da se, kako ističe Linta, „poštuju njegova nacionalna i ljudska prava u skladu sa međunarodnm standardima“.

„Neprihvatljivo je da su Srbi u Crnoj Gori građani drugog reda i sistematski diskriminisani u vlastitoj državi“, zaključio je predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve