Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lideri DF-a, URA-e i Demokrata na sastanku sa Amfilohijem: Vladika SPC vadi pregovore iz ćorsokaka?

Sastanak je pokušaj SPC i njenog lidera Amfilohija Radovića koji je suštinski predvodnik prosrpske opozicije u Crnoj Gori, da pomiri funkcionere tri koalicije pred sjutrašnju konstitutivnu sjednicu Skupštine i pogura pregovore koji su zapali u ćorsokak prije svega zbog Zakona o slobodi vjeroispovijest

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije  Radović sastao se danas sa liderima koalicija “Za budućnost Crne Gore” i “Crno na bijelo”, a sastanku je prisustvovao i predstavnik Demokrata, saznaje portal Aktuelno.

Sastanku sa Amfilohijem, koji je počeo u 15 sati na Cetinju, prisustvovali su prvi čovjek koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović i predstavnik Demokrata.

Na sastanak je pozvan i predsjednik Demokrata Aleksa Bečić ali on zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da dođe.

Nakon razgovora sa predstavnicima tri koalicije, u 17 sati je sjednica Episkopskog savjeta, koji planira da, kako saznajemo, “pošalje poruku o potrebi poštovanja narodne volje”.

Kako su rekli naši dobro upućeni izvori, sastanak je pokušaj SPC i njenog lidera Amfilohija Radovića koji je suštinski predvodnik prosrpske opozicije u Crnoj Gori, da pomiri funkcionere tri koalicije pred sjutrašnju konstitutivnu sjednicu Skupštine i pogura pregovore koji su zapali u ćorsokak prije svega zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Amfilohije je sinoć na liturgiji u Perastu, kazao da se nada da se novoizabrana vlast neće svađati oko moći, već da će voditi narod u ljubavi, “nakon sedamdesetpetogodišnje bezbožne vlasti utemeljene na bratomržnji i bogomržnji.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Očigledno
22.09.2020-17:31 17:31

Narode svijet se s vama ŠEGAČI, razbi vam Vučic i jedan pop pameti iz 15og stoljeća, bolju državu no šta je Srbija. Neka vam je srećna i berićetna TEOKRACIJA.