Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ličina pita Milatovića: Da li je Radovan Karadžić ratni zločinac, da li se u Srebrenici dogodio genocid?

Jakov Milatović, navodi ona, u svojim javnim istupima u okviru predizborne kampanje ističe svoju snažnu posvećenost evropskim vrijednostima

Predizborna koordinacija eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj upućuje javna pitanja Jakovu Milatoviću, kandidatu za predsjednika Crne Gore na predstojećim izborima koji će u drugom krugu biti održani 2.aprila, uz molbu za jasne i precizne odgovore, bez političkih tonova, obzirom da, kako je kazala predsjednica eMDe Alijanse Emira Ličina, nijesu politička organizacija.

“Da li smatrate da je Radovan Karadžić ratni zločinac? Da li se u Srebrenici 1995. godine dogodio genocid nad Bošnjacima”, pitala je Ličina Milatovića.

Jakov Milatović, navodi ona, u svojim javnim istupima u okviru predizborne kampanje ističe svoju snažnu posvećenost evropskim vrijednostima.

“Kao vizija političke organizacije čiji je kandidat Milatović ističe se ostvarivanje Crne Gore kao „suverene, stabilne, bezbjedne, ekonomski jake države, zasnovane na vladavini prava, koja je punopravni član Evropske unije.“ Uzimajući navedenu posvećenost vladavini prava u obzir, a u svrhu obavještavanja pripadnika crnogorske dijaspore koji imaju pravo glasa na predstojećim izborima u Crnoj Gori, da li predsjednički kandidat Milatović dijeli evropske vrijednosti u smislu priznavanja činjenica utvrđenih presudama nadležnih međunarodnih sudova (Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju i Međunarodni sud u Hagu), javno mu se upućuju gore-navedena pitanja”, kazala je Ličina.

Budući da su stavovi drugog predsjedničkog kandidata u pogledu sadržaja gore-navedenih pitanja prilično jasni, ova pitanja upućuju samo Milatoviću.

“Nadamo se brzom odgovoru, iz prostog razloga što se radi o temama na koje svaki građanin Balkana ima mišljenje i stav, a posebno smatramo da ih jedan predsjednički kandidat mora imati”, poručila je Ličina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve