U fokusu crnogorske političke scene od subote do danas bila su dešavanja u lokalnom parlamentu u Budvi. Sjednice na kojima se raspravljalo o inicijativama za smjenu predsjednika opštine Budve Marka Carevića i predsjednika skupštine opštine Krsta Radovića nijesu dobile epilog jer se o smjenama nije glasalo. Za to su se pobrinuli lokalni čelnici DF-a i Demokrata koji su, uz pomoć stranačkih siledžija, izveli za njih karakterističan parapolitički manevar – bukom, agresijom, psovkama i izazivanjem haosa izbjeći zakonske procedure i regularnu smjenu vlasti. Taj manevar ih može koštati jer su, kako tvrdi suprotna strana, upali u zonu krivične odgovornosti.

Carević na Farmi koza, foto dan.co.me

Maratonske sjednice obilježile su brojne uvrede koje su na račun odbornika Stevana Džakovića i predstavnika DPS, SD-a i Crnogorske izrekle njihove kolege. Ipak, u vrijeđanju, psovkama i ispoljavanju primitivizma prednjačio je Carević koji je kolegu Džakovića, između ostalog, nazivao “gospodine lopove”, “nitkov”, “lažov”, “idiot”, “smeće”, “licemjer”. Pogledajte snimak od 4 minuta i 19 sekundi.

To je sve izašlo iz usta osobe koji je pod provjerom Specijalnog državnog tužioca zbog uzurpacije 450.000 kvadrata državne imovine u mjestu Krimovica i nelegalnog građenja objekta od oko 6.000 kvadrata. Carević na vrlo volšeban način već 18 godina upravlja plažom Ploče bez tendera, gdje je jedan objekat upisao u vlasništvo porodice iako u zoni Morskog dobra na to niko nema pravo, pa ni Carevići.

Licemjerno ponašanje hajduka Carevića koji je prepoznat kao osoba koja je javno saopštila da između pozicije gradonačelnika i predsjednika Crkvene opštine bira ovo drugo. Dakle, Budvanke i Budvani imaju gradonačelnika koji sebe prije vidi na poziciji gdje bi zastupao interese neregistrovane crkvene organizacije SPC čija je ideologija zasnovana na negaciju svega što je crnogorsko. Krajnje diskutabilna preporuka za državnu funkiju kakva je predsjednik opštine.

Slavio nestanak Crne Gore

Ovakvo ponašanje, međutim, ne treba da čudi s obzirom da dolazi od čovjak koji je direktno odgovoran za sramno velikosrpsko orgijanje prijestonicom crnogorskog turizma kada je 2018. godine kao predsjednik Odbora za obilježavanje jubileja stogodišnjice “oslobođenja Budve u Prvom svjetskom ratu” organizovao proslavu ukidanja crnogroske državnosti 1918. godine.

Najbolji dokaz koliko Carević cijeni Crnu Goru, čije zemljište okupira i vrši brojne malverzacije, su bilbordi koje je 2018. postavila lokalna budvanska vlast sa njim na čelu povodom proslave, kako su svečano okarakterisali – “oslobodilačkog ulaska srpske vojske u Budvu, na Mitrovdan 1918. godine”.

Treba podsjetiti da su se na bilbordima koje je postavila Carevićeva lokalna uprava nalazile fotografije kraljevske vojske s natpisom „Sto godina ponosa i slave 2018“, zatim „Na uspomenu dolaska hrabre i pobjedonosne srpske vojske koja poslije junačkih pobjeda oslobodi Budvu na Mitrovdan 8. novembra 1918. Postavi opština Budva“.

Vrhunac političkog djelovanja četničkog pulena Bata Carevića

Na jednom od bilborda u Bečićima stavljeni su portreti kralja Nikole Petrovića i Petra I Karađorđevića. U pozadini njihovih likova se vidio vod crnogorske vojske sa crnogorskim barjakom, a u donjem desnom uglu pisalo je: ,,Srpski kraljevi Nikola I Petrović Njegoš i Petar I Karađorđević“. Toliko o poštovanju države i državnih organa od strane budvanskog velikosrbina.

Linčovanje kritičara

Ispostavlja se da je za Carevića časno da se vrijeđa i negira država Crna Gora, a kada odbornik Džaković počne da se buni i reaguje na to, ali i na brojne malverzacije lokalne vlasti, čeka ga prijetnja linčovanjem.

Za Bata Carevića je prihvatljivije pljuvati po državi i slaviti njeno nestajanje 1918. godine, nego li glasati za smjenu koalicije raznoraznih partija koje on predvodi, a čiji su čitav mandat obilježila sitna trvenja i nefunkcionalnost lokalne uprave. Takav stav je više nego čudan u bilo kom sistemu vrijednosti, pa i ovakvom iskrivljenom kakav je Carevićev, ali je sve jasno kada dolazi od osobe koja je od iste države koju prezire, otela na stotine hiljada kvadrata imovine i na toj zemlji zarađuje ozbiljne prihode.

Tokom govora (pogledaj video) Carević ide toliko nisko pa je čak naveo da je ocu Stevana Džakovića poklanjao “pakete sira” sa farme koja je u njegovom vlasništvu. Postavlja se pitanje da li bi Carević bilo gdje mogao na taj način da posluje i zarađuje osim u Crnoj Gori koju negira?

A u Crnoj Gori mu je sve to omogućeno  zbog neažurnosti državnih organa, prvenstvo Tužilaštva, ali i više je nego jasno da “budvanski četnički vođa” ima i podršku dijela državne administracije kojoj bi, makar u teoriji, trebalo da u opisu posla bude da brani javni interes i radi po zakonima. A zakoni nigdje ne dozvoljavaju otimanje, prisvajanje i nelegalan rad pa makar se odvijao pod plaštom odbrane interesa srpskog naroda i SPC.

guest
4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
velko
velko
05.06.2020-18:14 18:14

dje su kmentari?

real
real
05.06.2020-19:59 19:59

koji je bato na slici

KIKI
KIKI
06.06.2020-03:52 03:52

NECES JOS DUGO BATO