Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Liberalna partija u Skupštini čeka odluku Ustavnog suda

Vjerujemo da će Ustavni sud, na osnovu traženog postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti, što hitnije donijeti odluku kojom će potvrditi ovakav stav LP i državotvorne parlamentarne opozicije, proglasiti ništavnim sve nelegalno donijete akte u proteklom periodu i konačno staviti tačku na pravni i politički haos kojim nova vlast opterećuje i koči Crnu Goru

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović prisustvovaće narednoj vanrednoj sjednici Skupštine Crne Gore i time prekinuti nametnuti bojkot na koji je parlamentarnu opoziciju prinudilo rukovodstvo Parlamenta svojim nelegalnim odlukama i protivposlovničkim djelovanjem, saopšteno je iz LP-a.

“Liberalna partija stupila je u bojkot Skupštine na sjednici koja je 28.12.2020. održana bez potrebnog kvoruma za rad i nelegalno, bez poslovničke većine usvajala Zakone, kako bi nova vlast prevashodno odužila dug prema SPC i usvojila nakaradne izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, čije posljedice će biti pogubne po Crnu Goru”, poručuju u saopštenju.

Liberali se nadaju da će Ustavni sud donijeti odluku koja je potvrditi njihov stav, te da će proglasiti ništavnim sve nelegalno donijete akte od strane aktuelne vlasti.

“Vjerujemo da će Ustavni sud, na osnovu traženog postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti, što hitnije donijeti odluku kojom će potvrditi ovakav stav LP i državotvorne parlamentarne opozicije, proglasiti ništavnim sve nelegalno donijete akte u proteklom periodu i konačno staviti tačku na pravni i politički haos kojim nova vlast opterećuje i koči Crnu Goru. LP će poštovati Odluke Ustavnog suda,koje su obavezne i izvršne”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve