Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Liberalna partija: U Beranama ugrožen građanski mir i suživot

U Beranama je ugrožen građanski mir i suživot, kazali su danas iz Liberalne partije Berana apelujući na nadležne organe i državu da konačno reaguju i uspostave kontrolu nad javnim redom i mirom u opštini Berane

U Beranama je ugrožen građanski mir i suživot, kazali su danas iz Liberalne partije Berana apelujući na nadležne organe i državu da konačno reaguju i uspostave kontrolu nad javnim redom i mirom u opštini Berane.

Dodali su da volja za tim od strane opštinskih vlasti i nadležnih organa u Opštini ne postoji.

“Podržavajući svačije pravo da javno izrazi svoje mišljenje, opredjeljenje i uvjerenje, svjesni smo da i to mora imati granicu pristojnosti, dobrog ukusa ali i biti u granicama ljudskih i zakonskih normi te dobrosusjedskih odnosa. Scene kojima već danima svvjedočimo u Beranama neprijatne su za većinu stanovništva ovoga grada, nacionalističke poruke, jezik mržnje, ostrašćenost i barjačenje zastava stranih država i fašističkih pokreta izazivaju nemir i unose razdor među građane te ugrožavaju građanski mir u suživot po kojem je Berane vjekovima prepoznato”, kazali su iz Liberalne partije.

Kako dodaju, šenlučenje vatrenim oružijem i povici kojima se agresivno napadaju kako Crnogorci tako i pripadnici nacionalnih manjina u Beranama, obavezuju ih da hitno reaguju i da kao liberali pošalju snažan apel prema crnogorskim vlastima da konačno uvedu red i zaštite narod Berana od agresije, upotrebe vatrenog naoružanja i mržnje.

“Eskalacija takve politike vidjela se i u nedavnim napadima na fizički integritet i imovinu manjinskih naroda u Beranama, a mi samo čekamo dan kada će okrenuti svoj arsenal i prema Crnogorcima i Crnoj Gori, na sramotu svih nas, naših slavnih vasojevskih predaka koji su život dali za Crnu Goru i njenu nezavisnost ali i na sramotu crnogorske vlasti”, zajljučuju u saopštenju iz Liberalne partije Berane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Komita007cg
29.07.2020-00:06 00:06

Ako država ne reaguje na ponašanje ovih fasista zaista nema šta da čeka 30 avgust. Državo dali Berane pripada CG. Zadnji je čas da oštro reagujete.