Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Liberalna partija punopravni član ALDE evropskog liberalnog saveza

Liberalna partija Crne Gore primljena je u punopravno članstvo ALDE saveza liberala i demokrata Evrope na 40. kongresu koji se održava u Atini

Liberalna partija Crne Gore primljena je u punopravno članstvo ALDE saveza liberala i demokrata Evrope na 40. kongresu koji se održava u Atini.

Andrija Popović i Hans Van Balen

“Ovo je veliki uspjeh za Liberalnu partiju i za Crnu Goru na njenom evropskom putu. Savez koji okuplja preko 60 liberalnih stranaka, sedam premijera i 15 vlada država Evrope, prihvatio je apsolutnom podrškom zahtjev za članstvo LPCG u ovu moćnu političku asocijaciju. Zato ovo jeste priznanje politici koju vodi Liberalna partija i njeno rukovodstvo i podrška za dalje jačanje liberalizma u Crnoj Gori koja je danas na Kongresu otvoreno iskazana”, navodi se u saopštenju te partije.

Delegacija Liberalne partije sa liderom Andrijom Popovićem na čelu predstavili su partiju koja je već pet godina pridruženi član ALDE ali i punopravni član Liberalne Internacionale. Delegati Kongresa analizirali su položaj LP u crnogorskoj vladajućoj većini kao i značaj liberalne politike za ubrzane reforme i perspektive članstva Crne Gore u EU u narednom periodu.

Kongres evropskih liberala otvorio je predsjednik i poslanik EP Hans Van Balen, dok će se delegatima obratiti i premijer Luksemburga Havijer Betel, ali i nova potpredsjednica Evropske komisije i komesarka Margaret Vestager. Govoriće i komesarke Evropske komisije Violeta Bulc i Vera Jurova, čija je uloga od velikog značaja za dalje korake Crne Gore na evropskom putu i u evrointegracijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve