Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Liberalna partija poziva Vladu da Selakovića proglase za nepoželjnu osobu

Kako je kazao potpredsjednik Liberalne partije Jovo Rabrenović, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović bi mogao bi da pozove ambasadora iz Beograda na hitne konsultacije, i da provjeri ovakve navode

Liberalna partija pozvala je Vladu Crne Gore da proglasi generalnog sekretara predsjednika Srbije Nikolu Selakovića za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori.

Kako je kazao potpredsjednik Liberalne partije Jovo Rabrenović, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović bi mogao bi da pozove ambasadora iz Beograda na hitne konsultacije, i da provjeri ovakve navode.

“Visoki državnik strane zemlje koji ne propusta priliku da omalovaži i zatire identitet i postojanje susjedne države ne može očekivati drugačiji tretman osim kao persona non grata. Crna Gora bi na ovaj način potvrdila da je ozbiljna država i da ne dozvoljava da se bilo ko miješa u njenu politiku, posebno ne velikodržavni nacionalisti koji se još uvijek nijesu pomirili sa crnogorskom suverenošću i nezavisnošću. Da je to tako pokazuje i Selakovićevo žaljenje za miloševićevskom SRJ koja je bila zvanično nepriznata država koja je okretala topovske cijevi prema Crnoj Gori i njenom narodu”, dodaje Rabrenović.

Prema njegovim riječima, Selaković koji tvrdi da je Crna Gora klasična srpska država pokušava da unese razdor i mržnju među građane svrstavajući ih na procente i prebrojavajući insinuira koliko koga ima.

“On ne zna i ne želi da zna da je Crna Gora građanska država u kojoj su svi svoji na svome i da nikad Crnom Gorom neće upravljati on i njemu slični mešetari koji bi da trguju crnogorskim narodom za svoje sitne interese i za svoju krvavu politiku. Za takve promotere politike mržnje, šovinizma i velikodržavnih ambicija nema mjesta u Crnoj Gori niti u crnogorskom društvu i među njenim građanima”, poručio je Rabrenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve