Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Liberalna partija: Izjava Varhelja diplomatski skandal i gaženje evropskih vrijednosti

Kako su rekli iz Liberalne partije, na žalost određenih nacionalističkih krugova, i Crna Gora je ozbiljna država sa svojim političkim smjerom i suverenim odlukama, koliko god oni željeli da bude protektorat Srbije

Evropski komesar Oliver Varhelj pogazio je sve diplomatske manire i izazvao diplomatski skandal izjavom o proglašavanju ambasadora Božovića personom non grata u Crnoj Gori, te pozivom da Crna Gora povuče takvu odluku u korist Srbije, saopšteno je iz Liberalne partije.

“On je na ovaj način pogazio temeljne evropske vrijednosti i direktno se umiješao u nacionalnu politiku Crne Gore stajući otvoreno na stranu nacionalizma koji već duže vrijeme plasiraju krugovi bliski velikosrpskoj ideologiji kojoj pripada i Božović. Da je kojim slučajem takve stavove iznio ambasador Srbije u Mađarskoj, odakle Varhelj dolazi, i negirao njeno postojanje, identitet i miješao se u sastav Vlade u Budimpešti, teško je zamisliti da bi Varhelj ovako regovao”, navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz Liberalne partije, na žalost određenih nacionalističkih krugova, i Crna Gora je ozbiljna država sa svojim političkim smjerom i suverenim odlukama, koliko god oni željeli da bude protektorat Srbije.

“Liberalna partija obavijestiće o ovom skandalu i svoje evropske liberalne partnere i međunarodne organizacije koje moraju skrenuti pažnju visokom predstavniku EU i upozoriti evropske institucije na njegovo pogubno djelovanje u regionu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve