Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Liberalna partija: Istorijski iskorak kada niko ne spori rezultate izbora, liberale očekuje nova etapa

"Ovo će biti posebno važno u susret lokalnim izborima i svim drugim reformskim procesima koji očekuju Crnu Goru a za koje su liberali važan faktor,kao dio evropske i svjetske liberalne porodice”, navodi se u saopštenju

Nedavno održani parlamentarni izbori su istorijski jer su nakon nekoliko decenija crnogorskog višestranačja ovo prvi izbori koji su bez pogovora prihvatili svi učesnici u izbornoj utakmici i čije rezultate ne spori niko, saopšteno je iz Glavnog odbora Liberalne partije.

Oni su na sinoćnjem zasijedanju u Podgorici rekli da je ovo ogroman demokratski iskorak za crnogorsku politiku i put ka konsolidaciji demokratije i stabilizaciji političkih odnosa.

“Isto tako, generalno fer izbori i korektna kampanja, naročito u vremenu epidemije covid 19, čemu su građani dali poseban doprinos, zaslužuje pohvale kako za učesnike izbora tako i za sve birače”, kazali su iz Liberane partije.

Sa sjednice su upućene čestitke svim učesnicima izbora na ostvarenim rezultatima a posebno liberalima koji su uspjeli da očuvaju ili ojačaju svoju poziciju u naročito teškim uslovima, kako na parlamentarnim izborima tako u Gusinju, Budvi i Kotoru gdje je Liberalna partija rijetka suverenistička partija koja je zabilježila rast povjerenja građana.

“Ocijenjeno je da je budući period vrijeme nove etape liberalizma, nakon osam godina opozicionog djelovanja i osam godina u vlasti, LP je pred novom etapom i pred novim početkom koji podrazumijeva objedinjavanje svih liberalnih snaga. Ovo će biti posebno važno u susret lokalnim izborima i svim drugim reformskim procesima koji očekuju Crnu Goru a za koje su liberali važan faktor,kao dio evropske i svjetske liberalne porodice”, navodi se u saopštenju.

Glavni odbor je analizirao i uzroke i posljedice rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora, koje će DIK formalno proglasiti narednih dana, i, kako su rekli, diskutovao o daljim smjernicama kojima se rukovodstvo partije treba rukovoditi, posebno kod objedinjavanja parlamentarnih subjekata koji se zalažu za sekularnu, multietničku, antifašističku Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve