Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Liberalna partija: Hajka na Crnu Goru ne jenjava, iscrtavanje vjerskih lidera svuda uvreda za njih same

''Posljednji primjer uvreda građana Cetinja i Crne Gore od strane potrošenih političara iz Srbije, u konkretnom slučaju Šešelja, koji sa nacionalne frekvencije poručuje njgnusnije uvrede na račun žena, majki i sestara Crne Gore, ne smije proći bez reakcije države''

Nacionalističko ludilo i huškačka hajka u crnogorskoj javnosti ne jenjavaju. Posljednji primjer uvreda građana Cetinja i Crne Gore od strane potrošenih političara iz Srbije, u konkretnom slučaju Šešelja, koji sa nacionalne frekvencije poručuje njgnusnije uvrede na račun žena, majki i sestara Crne Gore, ne smije proći bez reakcije države, poručuju iz Liberalne partije Crne Gore.

Takve programe, smatraju, treba pod hitno ograničiti i spriječiti trovanje crnogorske javnosti mržnjom.

“Dokle ide takvo ludilo govori i stalna pojava raznih natpisa na javnim površinama i objektima. Posljednja od njih jeste mural pokojnog mitropolita Amfilohija. Zaslijepljeni nacionalizmom vinovnici ne razumiju da na taj način ne odaji počast svojim vjerskim licima već ih ponižavaju šarajući ih svuda što ne priliči kulturi i skromnosti koju propovijeda svako vjerski pravac”, ističu iz LP.

Iz LP smatraju da je Crnoj Gori potrebna dekontaminacija javnog prostora koji se više od godinu dana truje netrpeljivošću, agresijom i nacionalističkom retorikom.

“Konačno se mora poslati poruka normalnog života i tolerancije među svim ljudima. Naročito sa vrha države”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve