Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Liberalna partija: Crna Gora da povuče ambasadora iz Beograda

Pitanje je da li bi se ovakav skandal i napad ikada mogao dogoditi ambasadi i zastavi Srbije u Podgorici, koja nikada nije imala ni najmanje neprijatnosti niti probleme u sred Podgorice, uprkos raznim krizama i tenzijama

Liberalna partija oštro osuđuje još jedan vandalski napad uperen protiv Crne Gore, dijaloga i mira.

Ilustracija

“Nedopustivo je i ne smije da se događa u jednoj prijateljskoj i državi koja se smatra bratskom, da se bez ikakve intervencije nadležnih organa i reakcija države Srbije ponovo spaljuje crnogorska zastava u strogom centru Beograda na crnogorskoj ambasadi koja se napada bez ikakve zaštite.

Sa žaljenjem konstatujemo da nikakvi apeli niti upozorenja ni note nijesu urodila plodom pa se nažalost moraju preuzeti i krajnje mjere. Vlada Crne Gore mora povući ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Beograda i uložiti snažan demarš državi Srbiji.

Pitanje je da li bi se ovakav skandal i napad ikada mogao dogoditi ambasadi i zastavi Srbije u Podgorici, koja nikada nije imala ni najmanje neprijatnosti niti probleme u sred Podgorice, uprkos raznim krizama i tenzijama.

Posebno je bolan slučaj, vjerovatno nezabilježen u istoriji svijeta, da su crnogorski poslanici, prema tome državni funkcioneri Crne Gore, Milutin Đukanović i Milan Knežević učestovali u napadima na ambasadu Crne Gore i spaljivanju zastave svoje matične države u Beogradu. Takvo ponašanje mora da bude tretirano oštrim sankcijama kako bi se spriječilo ponižavanje Crne Gore od strane njenih najviših funkcionera, poslanika”, navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve