Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Liberalna partija čestitala Dan državnosti: Dužnost da očuvamo vrijednosti 13. jula

''Plamen slobode koji je neodvojivo vezan za 13. jul, neka nam svima bude inspiracija i podsticaj u našoj stalnoj borbi za Crnu Goru i sve njene ljude i njene suštinske i istinske vrijednosti'', naveo je Popović u čestitki

Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore upućujem srdačne čestitke povodom 13. jula Dana državnosti i antifašističkog ustanka. Ovaj datum sublimira najveća dostignuća crnogorske države i njenih građana, 13. jul 1878. kada je Crna Gora dobila međunarodno priznanje na Berlinskom kongresu, ali i 13. jul 1941. kada je narod podigao prvi ustanak u porobljenoj Evropi protiv fašističkog okupatora, kazao je predsjednik  Liberalne partije, Andija Popović. 

“Crna Gora u svakom vremenu nalazi se na teškim i sudbonsonim prekretnicama, suočena sa očuvanjem sopstvenog identiteta, postojanja i trajanja, pa je tako i danas. Međutim, naša dužnost jeste da očuvamo, baštinimo i ostavimo u nasljeđe sva ta dostignuća i vrijednosti koja smo i mi u nasljeđe dobili, gradeći bolju, napredniju i srećniju, sekularnu i građansku Crnu Goru.

Plamen slobode koji je neodvojivo vezan za 13. jul, neka nam svima bude inspiracija i podsticaj u našoj stalnoj borbi za Crnu Goru i sve njene ljude i njene suštinske i istinske vrijednosti. Danas, više nego ikada, ta dužnost je na svima nama i ogledaće se kroz naše umijeće da vodimo državu i društvo naprijed u nepredvidim vremenima, prema daljim reformama, demokratizaciji i progresu”, naveo je Popović u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve