Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Liberali u Skoplju: Opasna antikampanja protiv Crne Gore i evropskog puta

Delegacija Liberalne partije boravila je u Skoplju na regionalnoj konferenciji liberalnih i lijevih progresvinih partija. Konferencija je okupila premijere, ministre, lidere i poslanike partija država regiona i Evrope koji su razgovarli o budućnosti evropskih integracija Zapadnog Balkana

Delegacija Liberalne partije boravila je u Skoplju na regionalnoj konferenciji liberalnih i lijevih progresvinih partija. Konferencija je okupila premijere, ministre, lidere i poslanike partija država regiona i Evrope koji su razgovarli o budućnosti evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Generalni sekretar LP, Esad Šainović i portparol LP, Ammar Borančić susreli su se na marginama Konferencije sa evropskim poslanikom i glavnim izvjestiocem EU za Crnu Goru Toninom Piculom sa kojim su razgovarali o aktuelnoj situaciji i daljim reformama u državi kojim je iskazana snažna podrška.

Oni su se susreli i sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, liderom LIBSEEN mreže Romanom Jakičem i drugim liderima regiona i poslanicima Evropskog Parlamenta.

Naši prijatelji iz EU i regiona prate dešavanja u Crnoj Gori i cijene ogroman napredak koji je naša država ostvarila a koji je bio nezamisliv prije samo deceniju. Uprkos snažnim pritiscima i antikampanji Crna Gora ostaje čvrsto na evropskom i demokratskom putu kao lider regiona i imaće stalnu podršku naših saveznika i Evropske unije.

Generalni sekretar LP Šainović, govoreći na panelu o benifitima članstva u EU kazao je da bi EU morala da integriše region što prije i na taj način podstakne razvoj kao što je to uradila sa drugim državama bivšeg istočnog bloka kako bi spriječila pogubne uticaje drugih velikih sila na region.

On je kazao i da se u Crnoj Gori vodi snažna antikampanja protiv evropskih vrijednosti ali da se Crna Gora i njena vlast sa LP i partnerima uspješno odupire tim pritiscima nacionalističkih, konzervativnih i klerikalnih krugova.

Liberalni i socijaldemokratski lideri, poslanici, ministri i premijeri koji su se okupili u Skoplju poručili su da je proširenje ponovo glavna tema u EU i da Zapadni Balkan ne može i ne smije da čeka dok se EU ne reformiše već to moraju biti paralelni procesi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve