Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Leposavić: Vlada zbog mene neće pasti, ali hoće mnoge maske

On je dodao da će odluku o njegovom razrješenju donijeti Skupština koja ga je imenovala na čelo tog ministarskog resora

Aktuelni ministrar pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore  Vladmir Leposavić u intervjuu za RTS ponovio je da neće podnijeti ostavku, i tvrdi da on neće biti uzrok pada ekspertske Vlade, ali je konstatovao da će mnoge maske pasti. Premijer Zdravko Krivokapić pokrenuo je proceduru za smjenu Leposavića zbog njegove izjave o Srebrenici.

“Neću podnijeti ostavku, jer znam da je moja izjava u suštini imala pomiriteljski ton. Zbog stava i zbog onog ašto mislim neću podnijeti ostavku. Nisu me pitali u Skupštili je li bio genocid u Srebrenici, nego da li ja lično misllim da li je bio genocid u Srebrenici. Pitanje je bilo zlonamjerno, a ja sam odgovrio onako kako mislim da je jedino ispravno i rekao sam da ne negiram zločin u Srebrenici, niti da na to imam pravo. Cilj tog pitanja je stvaranje osjećaja kolektivne krivice”, kazao je Leposavić.

On je dodao da će odluku o njegovom razrješenju donijeti Skupština koja ga je imenovala na čelo tog ministarskog resora.

“O mojoj sudbini će odlučivati Skupština koja me je i izglasala na toj funkciji. Mojim razrješenjem Vlada neće pasti. Ono što bi moglo da padne su pojedinačne maske i eventualni rejtinzi pojedinih politčara i političkih grupa iz parlamentarne većine”, naglašava Laposavić.

U intervjuu za RTS  ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava  kazao je da je pripremio temeljni ugovor koji bi trebalo da bude potpisan između države i Srpske pravoslavne crkve.

“Temeljnim ugovorom će se,  ispraviti nepravda prema SPC-u koja je jedina tradicionalna vjerska zajednica koja nije sklopila sa državom”, napominje Leposavić.

Dodatno je poručio da u ovim trenucima  ne razmišlja o nastavku bavljenja politikom.

“Ja sam svoj čovjek, a političke lidere nikada nisam upoznao niti sam se čuo ni sa kim od tih osoba za koje me spajaju i tvrde da sam njihov čovjek. Jedino je tačno da sam bio u pravnom timu Mitropolije crnogorsko primorske kojoj sam pravnim savjetima pomagao u prethodne dvije, tri godine”,  zaključio je Leposavić.

IzvorRTS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trubjela
15.04.2021-22:00 22:00

Odličan momak!

Ha20
15.04.2021-23:05 23:05
Reply to  Trubjela

Vodi ga kuci…………………

Tivat
15.04.2021-23:16 23:16
Reply to  Trubjela

hahahaha