Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Leposavić: Uskoro temeljni ugovor Crne Gore i SPC

SPC jedina tradicionalna crkva, sa kojom država nije prethodno sklopila temeljni ugovor o saradnji, kaže Leposavić

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić rekao je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) jedina tradicionalna crkva, odnosno vjerska zajednica, sa kojom država nije prethodno sklopila temeljni ugovor o saradnji, ali da će se “uskoro otkloniti i ta diskriminacija”.

“Ministarsto pravde, ljudskih i manjinskih prava, zajedno s pravnim ekspertima i predstavnicima Crkve, uspješno je obavilo dijalog i usaglasilo tekst budućeg sporazuma, pa su sada stvoreni svi uslovi da se ovaj sporazum potpiše”, rekao je Leposavić za Politiku.

Kako je naveo, imao je čast i posebno zadovoljstvo da učestvuje u tom dijalogu “jer su legitimna prava Crkve bila polazna osnova”.

“Predstavnici ministarstva i Vlade Crne Gore prekinuli su praksu ucjenjivanja Crkve, brinući prevashodno o tome da temeljni ugovor bude u skladu s Ustavom i pravnim poretkom Crne Gore. To je ujedno i najbolji primjer sekularnosti i načela odvojenosti crkve i države, koje se zasniva na razumijevanju i saradnji”, rekao je Leposavić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
uraaaaa
19.03.2021-11:36 11:36

Mozete potpisivat sta ocete dok god Crne Gore postoji Crnogorsko ce se sve ZVAT JER JE TO SVE FALSIFIKOVATO I OTETO!!

Sara
19.03.2021-17:56 17:56

Nevjerovatno..sta rade Okupatori drzave CG!