Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Leković: Vešović pokušava da skrene fokus sa Briselskog plana

Prema njegovim riječima, kao i ostali funkcioneri DPS-a, i Vešović, satjeran u ćošak, reaguje neistinama, u kojima traži kompenzaciju za poraz koji su doživjeli prihvatanjem Briselskog plana od strane međunarodne zajednice

Dobro je što je Časlav Vešović, u današnjem intervjuu datom “Pobjedi” dospio do spoznaje kako je neodgovorno to što se svako malo, suprotno volji birača, obezbjeđuje gubitniku izbora mjesto u Vladi. Utisak malčice kvari činjenica da Vešović pripada partiji koja sebi, već trideset godina, na razne načine krivotvoreći volju birača, obezbjeđuje mjesto u Vladi, saopštio je danas predsjednik Mladih demokrata, Momčilo Leković, ocjenjujući da Vešović to čini kako bi skrenuo fokus sa Briselskog plana.

Momčilo Leković

Leković ističe da, otkad je Briselskim planom stavljena tačka na takvo njihovo postupanje, Vešovića zbog neodgovornosti glava više ne mora da boli.

“DPS više neće moći da radi onako kako je navikao, usvajajući, zajedno sa Demokratskim frontom, izborna zakonodavstva kakva su im omogućavala da “pobjeđuju” na izborima”. Toga je svjestan i Časlav Vešović, pa zato, opet sa Demokratskim frontom sinhronizovanim napadima na Demokrate, na sve načine pokušava da skrene fokus sa Briselskog plana, ne bi li tako ublažio poraz vlastite partije koja je bila primorana da se pomiri sa tim da je njen i plan DF-a mrtvo slovo na papiru”, naveo je Leković.

Prema njegovim riječima, kao i ostali funkcioneri DPS-a, i Vešović, satjeran u ćošak, reaguje neistinama, u kojima traži kompenzaciju za poraz koji su doživjeli prihvatanjem Briselskog plana od strane međunarodne zajednice.

“Tako, iako sva istraživanja javnog mnjenja govore da je izrazito visok stepen nepovjerenja u izborni proces, da ni jednom stepen povjerenja nije bio veći od stepena nepovjerenja, Vešović tvrdi kako je tobože izlaznost mjerilo povjerenja. Građani Crne Gore ne izlaze na izbore zato što imaju povjerenja u izborni proces, nego uprkos tome što nemaju. Više nego bilo šta drugo na izbore ih goni inat prema DPS-u”, dodaje predsjednik Mladih demokrata.

Kako kaže, naravno da Vešović, kao predstavnik odnarođenog režima, nema sluha za glas naroda koji jasno poručuje: ne vjerujemo kradljivcima svih izbornih procesa u Crnoj Gori.

“Ako neće da čuje narod, da ga podsjetimo da se i u izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore, kao ozbiljan društveni problem, konstatuje visok stepen nepovjerenja u izborni proces. No, sada kada su satjerani u ćošak, oni više ne vjeruju ni narodu, ni Evropskoj komisiji. Potpuno su izolovani, a to je ključno obilježje svih diktatorskih režima”, zaključio je Leković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve