Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Zašto ova Vlada mora da ode

,,Čudni su ovi naši zeleni, kojima je prioritet svih prioriteta zbrzavanje Temeljnog ugovora i Otvorenog Balkana''

Pune dvije godine čeka se najavljeno „osvježenje“. Polovina mandata Vlade već je prošla u „ekspertskom“ projektu Dritana Abazovića, koji je ubio sopstveni proizvod ne zato što je pošten, nego zato što je vidio da je zahvaljujući vanserijskoj nesposobnosti 42. Vlade vrag odnio šalu, i da je bolje da je ruši on, nego neko drugi, saopštila je potpredsjednica SD-a Milica Lekić.

,,Drugu polovinu mandata gricka bestidna politička trgovina „po dubini“ od strane naše zelene i lijeve URA-e. Čudne lijeve, koja brutalnu trgovinu sa DF-om kao krajnjom desnicom, pravda „mirom u kući“. Neobične zelene, koja je to glasova što je osvojila, osvojila na krilima priče o zaustavljanju partitokratije. A onda je… došla na vlast. I poslala generalnog sekretara da nam saopšti da ipak nema veze je li neko partijski aktivan, ako je stručan”, kazala je Lekićeva.

Čudni su ovi naši zeleni, kojima je prioritet svih prioriteta zbrzavanje Temeljnog ugovora i Otvorenog Balkana, poručuje.

“Tema koje ne bi bile prioriteti ni najdesnije Vlade, da ima svega godinu dana da radi, kao što ima ova naša. Naša zelena i lijeva URA je zapravo toliko avangardna da počinje da liči… ili na desnu, ili na potčinjenu nekome. Hoće to tako kad je neko ispred vremena.

Zbog toga mi, kojima se, za razliku od avangardne URA-e nije otvorila čeona čakra, ne možemo da pojmimo zašto bi neko uopšte, u momentu potpunog divljanja cijena, kad Vlada nije uspijevala ni da donese običan podzakonski akt da ih ograniči, od jutra do sjutra pričala o Otvorenom Balkanu.

Stoga ne brinite građani ako ne razumijete URA-u i pitate se je li to ponašanje zelene, lijeve partije, dobrih namjera. Jer, ne razumije našu URA-u ni poslanica evropskih Zelenih Viola Fon Kramon, koja kritikuje Otvoreni Balkan, pa je ipak zovu iz URA-e kad treba da ih pohvali. Oko Otvorenog Balkana je nijesu zvali”, poručuje Lekić.

Ultra-savremena je naša URA dakako, dodaje ona.

“Do granice subverzivnog. Zelena do posljednje mrve kulturnog blaga Crne Gore za koje nije važno kome će ga pokloniti Temeljnim ugovorom jer, bože moj, neće ga niko uprtiti preko granice.

Zelena su ova URA i Vlada dabome. Zelene do posljednje kapi znoja koja joj je pala dok je su njeni prvaci stigli na Komarnicu da se slikaju sa transparentima o zaštiti rijeke. Da bi, svega par nedjelja nakon te ekskurzije, pošli na Vladu i usvojili ugovor o koncesiji za HE Komarnica.

Zelena bez pogovora, dok uzduž i poprijeko slika i radi PR za dok za remont najvećih jahti na svijetu. Jer samo mi, zatucani, mislimo da najveće jahte na svijetu ne idu baš idealno sa politikom zelenih. Ali zato je URA tu da nam kaže da kaskamo. I da nam usput pojasni da je dok proizvod njenog rada, a ne prethodnih vlada.

Napredna je ona do posljednjeg SNP člana kojeg je, kao paritetnu avangardu, prerasporedila na svaku stratešku poziciju u državi. Da nas sve međusobno pomiri, i to tako vanvremenski i napredno da mi, šašava pučina, mislimo da nas uništi podjelama. Za Vulina bih doduše rekla da jedini može da percipira dubinu URA-ine politike, ali evo, šta znam. Nije izgleda ni on razumio da nas je URA izmirila.

I djecoljubiva je ova Vlada, tu makar sumnje nemamo. Do posljednje utakmice koja se bude igrala u njenom mandatu”, navodi Lekić.

Kako kaže, “revolucionarna je ova vlast do koske”.

“Naše koske. Kad pomiriteljski nakon prosvjete, URA i SNP strgnu Temeljnim ugovorom sa nas teret kulturnog i istorijskog blaga; skinu nam sa leđa nepotreban teret insistiranja na EU kad imamo jednako dobar Otvoreni Balkan; oslobode nas zabluda da postoji ispravno i pogrešno; razgrnu sa nas veo pogrešne percepcije da su ovu Vladu sastavili tako da URA i SNP mogu sve da izglasaju i svakoga da preglasaju; spasu nas pogrešnog zaključka da im je ekonomska politika nepostojeća; izbave nas samoobmana da nijesu svaku poziciju politički okupirali. Sve vrijeme anestezirajući nas pričom o nekakvom pomirenju koje vidimo i osjećamo taman koliko i njihov novi najbolji drug Vulin.

A kad dođu do koske, a nama anestezija prestane da djeluje, a prestaće, objasniće nam kako je za sve kriv SNP sa svojom nazadnom politikom”, zaključila je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
03.07.2022-19:35 19:35

A “fina elta zelenih” Crni Milos zeleni Konatar i Ana Ponos iz okoline Sibenika,ona Novakovic-Djurovic Salatar koju je majka “blagosiljala”kad se udade za onu funjaru Salatara rijecima “boze mi te sceri ustrijelilo dje te prvi put pogledah,pa “zelena”stara kokoska Jelusic “karakter”samo takvi i slicni njima iz drazinog pokreta URA.