Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić se sastao sa ambasadorom BiH

Tokom srdačnog i otvorenog razgovora, konstatovano je da su odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da ih karakteriše odnos uzajamnog poštovanja

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić sastao se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimirom Jukićem, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Tokom srdačnog i otvorenog razgovora, konstatovano je da su odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da ih karakteriše odnos uzajamnog poštovanja.

Na sastanku je potencirana važnost nastavka saradnje i međusobne podrške u okolnostima suočavanja sa globalnim izazovom kao što je pandemija covid-19 i njenim uticajem na unutrašnje prilike u dvije države i svijet u cjelini.

U tom smislu, iskazano je očekivanje da će dvije države uspjeti da u što kraćem roku, saniraju posljedice pandemije i ojačaju prijeko potrebne ekonomske aktivnosti.

Napominjući da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju veliki broj potvrđenih bilateralnih sporazuma u raznim oblastima, Jukić je istakao da će jačanje ugovornih odnosa biti nastavljeno i u narednom periodu kada se očekuje potpisivanje novih bilateralnih sporazuma dvije vlade.

Lekić je istakao da će Odbor i u aktuelnom sazivu ostati na liniji dobrih odnosa dvije države i u tom smislu dati svoj konkretan doprinos.

Zajednički je konstatovano da je potrebno raditi na daljem unapređenju međuparlamentarne saradnje, posebno kroz intenziviranje komunikacije na nivou skupštinskih radnih tijela kao i grupa prijateljstva, zaključuju iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve