Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Lekić: Poštovanjem demokratskih standarda da istrajemo u formiranju krediblilne vlade

''Kao što sam istakao na zajednickim sastancima, na kojima se nisam ni u jednom trenutku samopredlagao za mandatara, od posebnog značaja jeste izgrađivanje povjerenja u našoj koaliciji, kako bismo i na taj način mogli da ostvarimo programske ciljeve i očekivanja gradjana'', kazao je Lekić

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da postignuti konsenzus među svim članovima izborne većine oko kandidata za mandatara jeste početna faza koju treba nastaviti maksimalnom ozbiljnošću i poštovanjem ustavno-demokratskih pravila.

”Kao što sam istakao na zajednickim sastancima, na kojima se nisam ni u jednom trenutku samopredlagao za mandatara, od posebnog značaja jeste izgrađivanje povjerenja u našoj koaliciji, kako bismo i na taj način mogli da ostvarimo programske ciljeve i očekivanja gradjana”, kazao je Lekić, dodajući da se osmišljenim dogovorom političkih subjekata većine ukupan politički proces se vraća u okvire pune legalnosti i demokratskih pravila.

”To nije bio u dovoljnoj mjeri slučaj u ranijem periodu kada su značajnu ulogu u stvaranja vlada imali različiti faktori van ustavne legalnosti suverene, pravne i sekularne drzave. Makar bilo teže stvarati vladu na osnovu demokratskih pravila i  dogovora, pozivam kolege da poštovanjem demokratskih  standarda i političke kulture istrajemo u formiranju regularne i kredibilne vlade”, navodi Lekić.

Lider Demosa navodi da su spremni da se za svaki rezultat preuzme konkretna pojedinačna i kolektivna odgovornost pred građanima Crne Gore, jer kako kaže, “kontrolni paket demokratije pripada jedino građanima”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
15.09.2022-10:57 10:57

A đe si Ćaki komunjaro stara… špijunu svakoga režima