Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić Popi: Pridruživanje EU jedno od rijetkih pitanja u vezi sa kojim postoji konsezus u Crnoj Gori

Lekić je zahvalio na podršci koju Delegacija Evropske unije pruža Crnoj Gori na njenom putu integracija, uz ocjenu da crnogorska javnost prepoznaje i cijeni njihov doprinos

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić sastao se danas sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popa, a sagovornici su istakli važnost samog procesa pristupanja Crne Gore EU. Zajednički su konstatovali da sve reforme ostvarene na ovom putu imaju jednak značaj kao i sam čin sticanja članstva, saopšeno je iz Skupštine.

Lekić je zahvalio na podršci koju Delegacija Evropske unije pruža Crnoj Gori na njenom putu integracija, uz ocjenu da crnogorska javnost prepoznaje i cijeni njihov doprinos.

“Saopštio je da je pridruživanje Crne Gore evropskoj porodici jedno od rijetkih pitanja u vezi sa kojim postoji konsenzus u našoj državi. Šefica Delegacije Evropske unije je istakla da je proces pristupanja Evropskoj uniji dvosmjeran proces, napominjući da je neophodno da postoji otvoren dijalog o ovoj temi između svih političkih subjekata. Izrazila je spremnost za dalje pružanje podrške Crnoj Gori na njenom putu ka EU, posebno ističući važnost redovne komunikacije naše države sa njenim evropskim partnerima”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o nacrtima tužilačkih zakona, za koje je zatraženo mišljenje Venecijanske komisije, kao i o reformi izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori, uz zajedničku ocjenu da je oblast vladavine prava od posebne važnosti za napredak države ka Evropskoj uniji.

“Takođe, sagovornici su razgovarali o izazovima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, te izrazili nadu da će ovaj globalni problem uskoro biti prevaziđen”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve