Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Lekić: Nova vlada biće zaštitnik dostojanstva Crne Gore na međunarodnom i unutrašnjem planu

''Za očekivati je da će se tokom aktuelne političke krize u našoj zemlji međunarodni uticaji, uključujući i djelovanje diplomatskih predstavnika ovdje, odvijati na jedino mogući način, tj. u korist osnovnih i univerzalnih principa demokratije''

Kao što sam rekao u poslednjem javnom nastupu nova vlada će biti pored bazičnog demokratskog funkcionisanja i sa rezultatima u borbi za realizaciju poglavlja 23 i 24, u isto vrijeme ozbiljan međunarodni partner i zaštitnik dostojanstva Crne Gore na međunarodnom i unutrašnjem planu, ocijenio je lider DEMOS-a Miodrag Lekić povodom današnje akcije ANB-a.

“Za očekivati je da će se tokom aktuelne političke krize u našoj zemlji međunarodni uticaji, uključujući i djelovanje diplomatskih predstavnika ovdje, odvijati na jedino mogući način, tj. u korist osnovnih i univerzalnih principa demokratije. Što podrazumijeva poštovanje ustavnog sistema Crne Gore. To znači da se spolja neće ulaziti u iskušenja podrške političkim snagama pretežno organizovanog kriminala, o čemu u svojim zemljama imaju precizne dosijee, posebno o takvim licima i grupama, koje u ovom trenutku nastoje da izvrše, za sada neki oblik tihog ustavnog puča”, naveo je Lekić.

A sve u, kako kaže, kontekstu “sprječavanja legalnog konstituisanja vlade u Parlamentu, na osnovu većine, i to većine izbornog karaktera”.

“Demokratska javnost u našoj zemlji, ne očekuje da će takve ovdašnje snage, izvjesno odgovorne za kriminalizaciju crnogorskog društva, a koje se verbalno-bučno samoproklamuju za zapadne partnere, proizvesti bilo kakve naklonosti ozbiljnih međunarodnih krugova. U protivnom, takvi bi rizikovali određenu kompromitaciju na našem, pa i na širem prostoru. Kao što sam rekao u poslednjem javnom nastupu nova vlada će biti pored bazičnog demokratskog funkcionisanja i sa rezultatima u borbi za realizaciju poglavlja 23 i 24, u isto vrijeme ozbiljan međunarodni partner i zaštitnik dostojanstva Crne Gore na međunarodnom i unutrašnjem planu”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
29.09.2022-18:29 18:29

Ti si Lekiću jedan od političara koje je iznjedrilo crnogorsko političko nebo, a koji je najviše urušio dostajnstvo i ugled države Crne Gore i samu države Crne Gore i koji veoma predano radiš da uništiš državu Crnu Goru. Građani Crne Gore nikad se neće pomiriti sa mogućnošću da im tako opskurna ličnost bude premijer. ŽDosta nam je bilo srpskih okupatorskih kadrova ka Z.Krivokappić i DrAbazović. Takvi ka ti Lekiću ubijate sistematski Crnogorke i Crnoorce i sve građane Crne Gore evo 32 godine. OPREM DOBRO LEKIĆU!