Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Lekić: (Ne)prekidanje odnosa sa Rusijom neviđeno brukanje države

Taman se, kako je dodao, pomisli da se građani navikavaju na dnevnu dozu vijesti koje izražavaju nedoraslost vođenja državnih poslova kada se to iznova i kreativno ponovi

Zvanično saopštenje Ministarstva vanjskih poslova da “Crna Gora prekida diplomatske odnose sa Rusijom”, a zatim da ih ne prekida, ulazi vjerovatno u repertoar brukanja države istorijskih razmjera, saopštio je lider Demosa Miodrag Lekić.

Taman se, kako je dodao, pomisli da se građani navikavaju na dnevnu dozu vijesti koje izražavaju nedoraslost vođenja državnih poslova kada se to iznova i kreativno ponovi.

-“Olakašavajuća” okolnost da je nadležnom ministru izglasano nepovjerenje u parlamenetu i to najširim konsenzusom u istoriji crnogorskog višestranačkog sistema ne umanjuje ovaj diplomatski skandal- naveo je Lekić.

Nažalost, dodaje, radi se o samo pojavnom obliku agonije, iza kojega stoji ozbiljno pitanje ko danas upravlja crnogorskom spoljnom politikom. Iznutra ili spolja.

-Sada se i predsjednik vlade javno distancira od svog ministra kojeg je sam izabrao, takođe na osnovu originalnog i vrlo bizarnog kadrovskog postupka. U svakom slučaju trebaće dosta vremena i truda da se crnogorska diplomatija oporavi od posledica dugogodišnjeg upravljanja od strane mafio-korupcionaške elite, koju su nedavno zamijenili skandal majstori, većinom politički smutljivci, očigledno nedostojni vođenja javnih poslova.

Sa svim posledicama za državu i njene građane- poručuje Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve