Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Nepotrebno ulaziti u glasanje o smjeni Bečića

On smatra da je Bečić korektno vodio parlament u smislu poštovanja pravila, Ustava i Poslovnika. Lekić je rekao da će svako preuzeti svoju odgovornost za dalje procese u društvu

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da ne može da procijeni kakav će biti ishod glasanja u Skupštini Crne Gore, koja danas raspravlja o smjeni šefa parlamenta Alekse Bečića. Najavio je i da će glasati protiv prijedloga o smjeni Bečića.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da je očigledno da je politički proces dobio na ubrzanju, te da ne bi trebalo ulaziti u glasanje oko povjerenja Bečiću.

“Dva su razloga najmanje. Prvo, potrebna je institucionalna, neću reći stabilnost, već postojanje određenih institucija. Razumije se Skupštine u punom sastavu sa predsjednikom. I ona može da usmjerava procese. Izgubiti tu instituciju, a pala je vlada, onda imamo samo instituciju Predsjednika Crne Gore, koji je parcijalan u smislu zastupanja svoje strane. Drugo je personalni aspekt”, rekao je Lekić.

On smatra da je Bečić korektno vodio parlament u smislu poštovanja pravila, Ustava i Poslovnika. Lekić je rekao da će svako preuzeti svoju odgovornost za dalje procese u društvu.

Govoreći o tome je li razgovarao oko formiranja nove vlade, Lekić je rekao da je o tome razgovarao i prije pada vlade.

“Pitate me jesam li razgovarao s Urom. Jesam prije pada vlade. Predsjednik Ure me pozvao na razgovor, i dali smo saopštenje”, rekao je Lekić.

Ne misli da je sve bilo loše što je radio premijer Zdravko Krivokapić, ali da je imao nedopustivih slabosti u metodu rada i poimanju političkog sistema.

“On je zaobišao parlamentarnu većinu koja treba da se dogovara, da bi ušao u parcijalne kuhinje čas sa jednima, čas sa drugima”, rekao je Lekić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bosna
07.02.2022-13:43 13:43

Bjezi stari vise u penziju bar ti nam nemoj drzat predavanje mici nam se da te vise ne gledamo!

ZAGA
07.02.2022-14:01 14:01

Ovaj Mrzitelj Nezavisnosti Crne Gore sve radi protiv nje ali ii da spasava svoju zadnjicu!

RIR
07.02.2022-21:11 21:11

Ovaj nekad crnogorski gospodin —reklo bi se po davnim izjavama ,volio je CG
A SAD najvece političko razočarenje u CG ! sad vidimo ne želi joj ništa lijepo !?