Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Najvjerovatnije ću biti uzdržan prilikom glasanja o nepovjerenju Vladi

DEMOS će najvjerovatnije biti uzdržan prilikom glasanja o nepovjerenju Vladi, čime će jasno praviti distancu prema svim akterima neprirodne i zato rekordno brzo raspale vladine koalicije, poručio je lider te partije Miodrag Lekić na sastanku sa šeficom misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag

DEMOS će najvjerovatnije biti uzdržan prilikom glasanja o nepovjerenju Vladi, čime će jasno praviti distancu prema svim akterima neprirodne i zato rekordno brzo raspale vladine koalicije, poručio je lider te partije Miodrag Lekić na sastanku sa šeficom misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag.

– U isto vrijeme dajući šansu od 14 dana za eventualno usmjeravanje političkog procesa prema interesima zemlje i njenih građana, kao i poštovanja univerzalnog demokratskog principa izborne volje građana – rekao je Lekić.

Tokom današnjeg radnog ručka Lekić je podsjećanjem na značaj partnerstva Crne Gore i OEBS-a, posebno u sadašnjem i vrlo delikatnom momentu reformskih procesa, izrazio očekivanja za još jaču demokratsku ulogu i uticaj OEBS-a u našoj zemlji.

– Tom prilikom Lekić je prenio mišljenje i da uprkos nestabilnoj političkoj sceni u Crnoj Gori nije nemoguće pevazilaženje duboke političko – institucionalne krize pod uslovom da se poštuju poznata pravila demokratije koja se primjenjuju u pravnim i demokratskim državama – saopšteno je iz DEMOS-a.

Dominik Vag je naglasila da Misija OEBS-a i u Crnoj Gori dosledno ostaje privržena promociji vrijednosti pravne države i ljudskih prava.

– Dvoje sagovornika su saglasni da Crna Gora prolazi kroz fazu ozbiljnih iskušenja, prije svega na untrašnjem planu, što će bitno opredijeliti rezultate, potencijalno pozitivne ali nažalost i potencijalno negativne, u procesu evropskih integracija. Taj rezultat će najviše zavisiti od, kako doraslosti snaga koje vode državu, tako i od svih faktora koji učestvuju u političkom procesu – naglašeno je u saopštenju.

Dio razgovora je bio posvećen razmjeni mišljenja o ruskoj agresiji na Ukrajinu, toku i posledicama tog rata, kao i o teškoćama međunarodne zajednice da diplomatskim putem dođe do prekida rata i pravednog rješenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
19.08.2022-06:06 06:06

Zar se iko ponadao da će jedan isluženi ambasador Mirjane Marković i Slobodana Miloševića, a kasnije i trojanski konj Četnikog vojvode i vajnih Demokrata imati svoj stav?….