Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić-Nagijev: Sadržajni odnosi Crne Gore i Azerbejdžana

Na sastanku je bilo riječi o unutrašnjim prilikama u dvijema državama, sa posebnim akcentom na teritorijalni sukob između Azerbejdžana i Jermenije oko prigranične teritorije Nagorno-Karabah, te prestanak neprijateljstva u ovoj oblast

Crna Gora i Azerbejdžan imaju dobre odnose, koji su ispunjeni mnogim sadržajima, posebno ekonomskim, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i predsjednik Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Azerbejdžanom Miodrag Lekić na sastanku sa šefom Diplomatske misije Azerbejdžan u Crnoj Gori Azadom Nagijevim.

”Sagovornici su izrazili zadovoljstvo veoma razvijenim političkim i ekonomskim odnosima između Crne Gore i Azerbejdžana, a pogotovo intenzivnom parlamentarnom saradnjom, kojoj će dodatno doprinijeti dogovorena posjeta predsjednika Skupštine Crne Gore Parlamentu Azerbejdžana”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan Azad Nagijev, predstavljajući istorijat i razvojni put njegove države, istakao je da su posebno ponosni na multikulturalni sklad koji vlada u Azerbejdžanu.

”Osvrnuo se na snažno ekonomsko prisustvo Azerbejdžana u Crnoj Gori, podsjećajući i na velike investicije, među kojima je Portonovi, te ukazao da ovakvi projekti predstavljaju spomenike međudržavnog prijateljstva”, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi o unutrašnjim prilikama u dvijema državama, sa posebnim akcentom na teritorijalni sukob između Azerbejdžana i Jermenije oko prigranične teritorije Nagorno-Karabah, te prestanak neprijateljstva u ovoj oblasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve