Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Javno preuzeti odgovornost za ozbiljan dogovor ili završiti karneval provincijskih nadgornjavanja

''Zbog posebnog značaja sjednice političkih subjekata kojima su građani rekordnom izlaznošću na izborima 30.avgusta 2020. dali povjerenje za ozbiljno, kompetentno i reformsko vođenje države, potrebno je sastanak 2. septembra učiniti javnim. Na to nas obavezuje respekt prema građanima kao i preuzimanje javne odgovornosti svakog učesnika za ishod sastanka'', kazao je Lekić

Lider Demosa, Miodrag Lekić poručio je da javno treba preuzeti odgovornost za ozbiljan dogovor ili završiti, kako je rekao, karneval provincijskih nadgornjavanja i izigravanje izborne volje.

”Zbog posebnog značaja sjednice političkih subjekata kojima su građani rekordnom izlaznošću na izborima 30.avgusta 2020. dali povjerenje za ozbiljno, kompetentno i reformsko vođenje države, potrebno je sastanak 2. septembra učiniti javnim. Na to nas obavezuje respekt prema građanima kao i preuzimanje javne odgovornosti svakog učesnika za ishod sastanka”, kazao je Lekić.

Sastanak, dodaje Lekić, treba da javno i definitivno pokaže, da li izabrana parlamentarna većina, nakon mnogih neodgovornih eksperimenata, između ostalog sa dvije neuspješne vlade, može da uradi ono što je trebalo na početku.

”To je da ozbiljnim dogovorom, duhom saradnje i konsenzusa, kompetentnim i reformskim vođenjem državnih poslova realizuje izbornu volju građana i afirmiše novu sliku politike čiji je jedini cilj opšte dobro građana. Ili karnevalom provincijskog nadgornjavnja i manipulacija, politikom rvanja u blatu preuzeti odgovornost za negativan ishod. U drugom slučaju treba objaviti definitvan kraj izabrane parlamentarne većine kao novi, ovoga puta i finalni poklon DPS-u i njihovim saradnicima koji su zajedno odgovorni za stvoreni sistem propale ekonomije, endemske korupcije, kontrolisanih pravosudnih institucija i ukupne kriminalizacije crnogorskog društva”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
01.09.2022-19:12 19:12

Respekt do gospodina Lekića.

Rovca
01.09.2022-19:12 19:12

Respekt do gospodina Lekića.

Rovca
01.09.2022-19:13 19:13

Respekt do gospodina Lekića .

COL
01.09.2022-20:37 20:37

Da se ova munja ne nameće da bude takozvani faktor pomirenja kao premijer koji se ništa ne bi pita.. .

COL
01.09.2022-20:37 20:37

Da se ova munja ne nameće da bude takozvani faktor pomirenja kao premijer koji se ništa ne bi pita.. .