Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Iniciraćemo formiranje parlamentarne grupe prijateljstva sa Jermenijom

Lekić je istakao da će jedan od prvih koraka Odbora u pravcu jačanja veza sa Jermenijom biti iniciranje formiranja parlamentarne grupe prijateljstva sa ovom državom

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić sastao se danas sa ambasadorom Jermenije u Crnoj Gori Ashotom Hovakimianom, kada je konstatovano da postoji veliki potencijal za dalji razvoj odnosa dvije države, te da kulturno-istorijske veze treba da prati i jačanje saradnje na političkom i ekonomskom planu.

“Ukazujući na tradiciju dobrih odnosa Crne Gore i Republike Jermenije, ambasador Hovakimian podsjetio je da su gradovi Titograd i Jerevan još 1974. godine uspostavili bliske odnose kroz sporazum o saradnji, te iskazao interesovanje za revitalizaciju relacija glavnih gradova dvije države”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Lekić je istakao da će jedan od prvih koraka Odbora u pravcu jačanja veza sa Jermenijom biti iniciranje formiranja parlamentarne grupe prijateljstva sa ovom državom, kao i uspostavljanje bliske saradnje sa Odborom za vanjske odnose Parlamenta Jermenije.

“Zajednički je konstatovano da je potrebno aktivnije raditi na jačanju parlamentarne saradnje, te da će formiranje grupa prijateljstva u dva parlamenta biti prvi i važan korak u tom pravcu”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve