Imenovanje političkog direktora DPS Tarzana Miloševića za ambasadora u Srbiji, prema riječima lidera DEMOS-a Miodraga Lekića, predstavlja novi primjer arogancije vlasti i novi, kako je rekao, direktan izazivački potez prema crnogorskoj javnosti i međunarodnim adresama.

Miodrag Lekić

Prilikom izglasavanja saglasnosti Odbora za međunarodne odnose da se Tarzan Milošević izabere za ambasadora u Srbiji, član odbora Miodrag Lekić je glasao protiv takve odluke.

“Lekić je u obrazloženju naveo da su imenovanja ambasadora Crne Gore postala interna stvar stranke na vlasti koja isključivo ostvaruje svoje parcijalni partijske interese, a ne opšti interes pritom ne poštujući elementarne kriterijume za imenovanje ambasadora”, navodi se u saopštenju.

Lekic je posebno istakao da se ovim činom dodatno provocira crnogorska javnost.

“Naime svima je jasno da imenovanje za ambasadora direktora vladajuće stranke koja je glavni akter afere Koverat za koju EU traži pravni i politički ishod predstavlja novi primjer arogancije vlasti i novi, direktan izazivački potez prema crnogorskoj javnosti i medjunarodnim adresama”, saopštio je Lekić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve