Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Dvije su varijante, ili rekonstrukcija ili nova vlada

Dodaje i da se ogromna većina u vladajućoj koaliciji izjasnila da su promjene nužne, stoga, kako kaže, taj proces ne treba sputavati

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić kazao je za TV Adriu da je sastanak predstavnika vlasti prijeko potreban i da je najmanje važno da li će premijer Zdravko Krivokapić biti na njemu ili neće.

-Nužan je sastanak parlamentarne većine da svi kažu šta misle, da čujemo te crvene linije i van medijskih produciranja. Tolika je inflacija izjava, a nemamo jasnu situaciju, i moramo vidjeti da li imamo 41 za nastavak ili nemamo. Ko tu ostaje, ko izlazi. Ja nisam inicirao sastanak, ali nije isključeno da ću ga inicirati – kazao je Lekić.

Dodaje i da se ogromna većina u vladajućoj koaliciji izjasnila da su promjene nužne, stoga, kako kaže, taj proces ne treba sputavati.

-Mi smo kao stranka prihvatili sporazum između Demokrata i DF-a. Mi smo prihvatili da su promjene nužne. Dvije su varijante, ili rekonstrtukcija ili nova vlada, obje su legitimne. Ono što jako aktuelizuje i dramatizuje je da je taj proces prihvatila i Vlada i od premijer, i krenulo se sa jednim jako ambicioznim tempom- kazao je lider Demosa.

Lekić je istakao da ukoliko se zaustave ovi procesi, to znači da u Vladi postoje ucjenjivački problemi. U prilog tome, Lekić podsjeća premijerovu namjeru da smijeni ministra unutrašnjih poslova, a i volju vicepremijera da će srušiti Vladu ukoliko se to desi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cicvara
27.10.2021-15:26 15:26

E mici nam se vise sa ledja kumim te bogom ko tebe jos da slusa tog odma u Dobrotu -Penziju idi uzmi kome jos da solis pamet pola rijeci dog izgovoris muka i nama i tebi sto samo sam sebe razumijes sta pricas!

Lili
27.10.2021-19:53 19:53

Gospodine Lekicu ja Vasu izjavu gledam kao .. ..” ajd I ja nesto da izjavim.”.
Vi se politicar sa dugogodisnjim stazom I od vas narod ocekuje sadrzajnije I konstruktivnije izjave…

Lili
27.10.2021-19:53 19:53

Gospodine Lekicu ja Vasu izjavu gledam kao .. ..” ajd I ja nesto da izjavim.”.
Vi se politicar sa dugogodisnjim stazom I od vas narod ocekuje sadrzajnije I konstruktivnije izjave…