Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lekić: Đukanović kritikama EU nanosi štetu Crnoj Gori

Lekić je ocijenio da kritička izjava partijskog predsjednika crnogorske države, ogrezle u korupciji, o pogrešnim odlukama EU očigledno ima za cilj da prave uzroke dugogodišnje stagnacije Crne Gore u evropskim integracijama, posebno u poglavljima 23 i 24 – skrene ka navodnim greškama Evropske unije

Iza Đukanovićeve kritike Evropske unije zbog neusvajanja odluke o početku pregovora za članstvo sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom se krije više mogućih objašnjenja. Ne isključujući ni mogućnost da je Milo Đukanović u stanju otuđenosti od realnosti stvarno umislio da mu pripada uloga stalnog korektora, neke vrste političkog i moralnog supervizora nad EU, po svemu sudeći u pitanju je još jedna manipulatorska operacija, saopštio je danas lider Demosa Miodrag Lekić.

Miodrag Lekić

Lekić je ocijenio da kritička izjava partijskog predsjednika crnogorske države, ogrezle u korupciji, o pogrešnim odlukama EU očigledno ima za cilj da prave uzroke dugogodišnje stagnacije Crne Gore u evropskim integracijama, posebno u poglavljima 23 i 24 – skrene ka navodnim greškama Evropske unije.

“Đukanovića očigledno ne zanima krajnje zabrinjavajuće stanje raspolućene Crne Gore između dnevnih skandala sistemsko-institucionalne korupcije, ciljanih nacionalnih podjela i neodržive klijentelističke ekonomije. Umjesto suočavanja sa dubokim problemima crnogorskog društva, u prvom redu vrijednosno-moralnim rastakanjem društvenog tkiva, umjesto dakle pokretanja ozbiljnih i kompetentnih inicijativa za prevazilaženje nastale situacije Đukanović je izabrao – makar to sve izgledalo groteskno – ulogu kritičara koji secira stanje i navodne nesposobnosti Evropske unije”, naveo je Lekić.

Kako je dodao, građanima ostaju posljedice tako neodgovornih izjava.

“Kako udaljavanje naše zemlje od Evropske unije, pravne države, demokratskog društva kontrolisane vlasti – tako i nastavak krajnje zabrinjavajućih, sada već degenerativnih, gotovo truležnih procesa u najvažnijim segmentima crnogorskog društva”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve