Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Crna Gora treba da vodi pragmatsku i dostojanstvenu spoljnu politiku

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić održao je sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori  Vladislavom Maslenikovim, saopšteno je iz Skupštine

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić održao je sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori  Vladislavom Maslenikovim, saopšteno je iz Skupštine.

Tokom otvorenog i prijateljskog razgovora, Lekić je kazao da smatra da odnosi dvije države prolaze kroz fazu za koju se nada da će uskoro biti iza nas, te iskazao spremnost da svojim doprinosom pomogne unapređenju saradnje.

On  je naglasio da Crna Gora na multilateralnom planu treba još više da se bori za poštovanje normi međunarodnog prava i reafirmaciju sistema Ujedinjenih nacija.

Čestitajući Lekiću na izboru, ambasador Maslenikov iskazao je očekivanje da će on svojim angažmanom, posebno u okviru mehanizma parlamentarne diplomatije, doprinijeti da odnosi dvije države dostignu nivo koji je kroz istoriju karakterisao relacije Crne Gore i Rusije.

Govoreći o odnosima zvanične Moskve sa NATO i EU, Maslenikov je napomenuo da Ruska Federacija uprkos različitim pogledima na određena pitanja ima kvalitetnu saradnju sa brojnim članicama ove dvije organizacije, te istakao da je politika sankcija Rusiji nanijela ekonomsku štetu Crnoj Gori.

Zajednički je konstatovano da je neophodno uspostaviti kvalitetan međuparlamentarni dijalog, te u tom smislu ukloniti barijere koje otežavaju njegovo ponovno uspostavljanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve