Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lalošević poziva parlamentarnu većinu: Da imamo zajedničkog predsjedničkog kandidata i radimo na 44. Vladi

SNP apeluje na sve da nađemo tog zajedničkog kandidata

Socijalistička narodna partija SNP smatra da na predstojećim predsjedničkim izborima parlamentarna većina treba da ima zajedničkog kandidata.

“Smatramo da zajednički predsjednički kandidat parlamentarne većine od 30. avgusta i onih koji nijesu u parlamentu a bili su i činili dio parlamentarne većine, mora biti onaj koji ima najviše šansi da pobijedi u prvom krugu. SNP apeluje na sve da nađemo tog zajedničkog kandidata. U ovom trenutku ja neću licitirati imenima. U ovom trenutku nema značajnijeg poteza za parlamentarnu većinu od zajedničkog susreta da se dođe do tog imena”, kazao je ministar sporta i član Predsjedništva SNP-a Vasilije Lalošević na konferenciji za medije.

Uputio je ponovni poziv za izbor 44. Vlade.

“Mi nismo oni koji ruše dogovor. Četvrti, peti, ponovićemo i 100 puta ako treba-pozivamo većinu da se očuva duh 30. avgusta, da se sjedne”, kazao je Lalošević kratko.

Pred Crnom Gorom su, ističe, dani i mjeseci izazova i raspleta.

“Mislim da će nakon predsjedničkih izbora doći do jednog procesa koji će voditi Crnu Goru ka mirnijoj luci”, uvjeren je Lalošević.

Raduje ga početak postupka oko Ustavnog suda.

“Mislim da će taj proces biti ubrzan, kako bi na sjednici krajem januara ili početkom februara usvojili i taj dio naših obaveza na putu ka EU”, naveo je Lalošević.

Govoreći o porukama EU, Lalošević kaže da se moramo postići neka vrsta unutrašnjeg konsenzusa.

“Kako ja tumačim poruke iz EU-da mi moramo postići neku vrstu zaštitnog servisa, da razbijemo ili smanjimo političke tenzije. Moramo smanjiti polarizaciju, koja se objektivno prenosi u sve pore društva. Hajde da smanjimo polarizaciju, krenemo naprijed. Hajde da se izborimo za jendo normalno izborno zakonodavstvo. Hajde da damo šansu i civilnom sektoru koji će biti korektivni faktor i davati nam sugestije. Hajde da sa izborom Ustavnog suda napravimo finalni korak ka dovođenju pravosudnih funkcija te grane vlasti u jedan normalni tok. Imamo šansu i priliku sa izborom Ustavnog suda, hajde da je iskoristimo”, poručio je Lalošević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
19.01.2023-10:46 10:46

Najbolji kandidat vam je Marko Milačić ili Marko kovačević..