Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Laličić: Demokrate se kriju iza DPS-a da bi pobjegle od odgovornosti

''Oni koji po ko zna koji put pokušavaju da pobjegnu od odgovornosti i neuspješno da zamaskiraju svoj stav, teško da mogu da se ovog puta sakriju iza naše partije''

Nije dugo trebalo Demokratama da još jednom razotkriju šta se stvarno krije iza kulisa tobožnje njihove građanske politike, saopštila je danas poslanica DPS-a Jovanka Laličić.

“Dok njihovi članovi afektivnim nastupima postaju atrakcija na društvenim mrežama, rukovodstvo Demokrata, umjesto da iskoristi priliku i da se jasno ogradi od nacionalističke politike DF, odlazi u njegov zagrljaj pod izgovorom da neće glasati za smjenu ministra Leposavića zajedno sa Demokratskom partijom socijalista”, istakla je Laličić.

Kako je navela, Demokrate neće da se saglase oko tako esencijalnih pitanja sa najrespektabilnijom građanskom partijom u parlamentu, a hoće sa okorjelim nacionalistima, prodajući istovremeno međunarodnim partnerima svoju privrženost evropskim vrijednostima.

“Moglo bi se i razumjeti da Demokrate u svom ideološkom vakuumu zdušno zastupaju iskonstruisanu priču o navodnoj ugroženosti Srba i srpstva, jer je to stranka nastala iz tog miljea, ali je zaista neprihvatljivo da se otvoreno svrstava na stranu radikalnog nacionalizma, koji otvoreno ugrožava ljudska prava, uključujući i osnovno pravo na život, i negira najveći zločin na evropskom tlu u posljednjih sedam decenija”, dodala je poslanica DPS-a.

Prema njenim riječima, uzaludno je aboliranje i relativizacija pozicije Demokrata time što se u režimskim medijima potencira da nije poznato kako će se o Leposavićevoj smjeni izjasniti Demokratska partija socijalista.

“Naš je stav sasvim jasan još od ministrovog odgovora na poslanička pitanja u Skupštini, nebrojeno puta ponavljan, i potvrđen podrškom interpelaciji i aktuelnoj građanskoj peticiji. Oni koji po ko zna koji put pokušavaju da pobjegnu od odgovornosti i neuspješno da zamaskiraju svoj stav, teško da mogu da se ovog puta sakriju iza naše partije”, poručila je Laličić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
06.04.2021-22:29 22:29

BECICU-Demokratama , njihova politika je amfilohijevska , odnosno SPC-a u Crnoj Gori. Cilj Demokrata je svetosavska ili srpska Crna Gora. Njena državnost se ne poništava, ali se negira njen sadržaj, baš kao što se poništava i njen građanski, multietnički i antifašistički karakter. U sadržinskom i društvenom smislu, Crna Gora Demokrata se do kraja srbizira, po receptu i metodu pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića. Taj ekstremni , desničarski dio SPC, nesklon Vučiću, oslonjen je na Rusiju. U tom smislu, Demokrate imaju podršku ne samo manjinskog opozicionog dijela SPC-mislim na Amfilohijeve nasljednike- nego i na snažnu podršku proruske, desničarske opozicije u Srbiji, pa… Pročitaj više »