Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Lakušić: Vuković poznat po vrijeđanju svojih građana

Za svoj jedini grijeh navodi Lakušić, što je sa jednog portala prenio tuđi tekst, te ga podijelio na svojoj Facebook stranici

Iz dana u dan Ivan Vuković svojim sramnim postupcima dokazuje da je najgori gradonačelnik u istoriji Podgorice, poručio je Zoran Lakušić, član DNP-a, gradonačelniku Glavnog grada.

“Uokviren sopstvenim zastiđem, on nije zaslužio da sa njim uopšte polemišem, ali zbog javnosti moram odgovorti na njegove laži i ponovo se zapitati šta je to bila preporuka da ovaj smiješni lik postane prvi čovjek Podgorice. Ja se kao građanin lično stidim što se ovaj „pivski komita“ nalazi na čelu Podgorice, jer za tako nešto postoji bezbroj razloga”, poručio je Lakušević.

Lakušić smatra, da se Vuković služi konstantno neistinama, te da je u najnovijem pokušaju obmane javnosti, pokušao da, kroz svoje laži, pripiše riječi njemu.

“On je kazao da sam u šovinističkom maniru prepjevao jednu od najljepših podgoričkih pjesama i pritom me izvrijeđao, onako kako to priliči primitivcima. Uradio je to, iako ja nijesam autor teksta u kojem se tvrdi da je poznati crnogorski pjevač pokojni Bato Radulović pričao da je stih iz pjesme koji i danas glasi, zaljubi se cura u mladića, prvobitno glasio zaljubi se bula u Srbina”, dodao je Lakušić.

Za svoj jedini grijeh navodi to, što je sa jednog portala prenio tuđi tekst, te ga podijelio na svojoj Facebook stranici.

“U krajnjem nije mi jasno što su se toliko duhovi uzbudili oko ovoga teksta, jer je, 2019. godine, portal IN4S objavio tekst pod nazivom “Tragom pjesme o Ljuboviću: Zaljubi se bula u Srbina“, koji tada u javnosti nije izazvao ama baš nikakvu reakciju. Vuković me je optužio za šovinizam i zašta sve ne, a da pritom tekst moje objave nije ni pročitao, ali očigledno jeste CdM-ovu interpretaciju. Pripisuje meni ono što svaki građanin zna, a to je da je on upravo šovinista i da sprovodi aprthejd u Podgorici prema građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi”, istakao je Lakušić.

Lakušić je poručio Vukoviću da trenutno ima mnogo važnijih pitanja koji bi mogli da okupiraju njegovu pažnju, umjesto što se bavi starogradskim pjesmama.

“Ukoliko je po čemu poznat Ivan Vuković, onda je to po vrijeđanju svojih građana, gdje jedan dobar dio smatra izdajnicima i okupatorima. Ovom podgoričkom Pivljaninu bi bilo bolje da pročita evropske rezolucije o osudi totalitarnih sistema i njihovih zločina i zabrani propagande toga vremena, nego što se bavi podgoričkim pjesmama. Valjda bi onda odustao od daljih komunističkih podmetanja. Uostalom, danas smo suočeni sa izazovima koji su zastrašujući, prije svega, zbog našeg nerazumijevanja prošlosti, kako bi imali svjetliju budućnost. Umjesto da pokušamo da razumijemo svijet oko sebe, da razumijemo nas same, da se međusobno i sa samim sobom pomirimo, mi nemamo nijedan jasan, razuman, odgovor na bilo koje važno pitanje prošlosti i budućnosti”, ukazuje Lakušić.

A koliko je Ivan Vuković dobar gradonačelnik, kako kaže Lakušić, pokazuje rezultat njegove partije na posljednjim parlamentarnim izborima u Podgorici kada je izgubila izbore sa razlikom od 30 000 glasova.

“Očigledno je da, na sramotu građana Podgorice, obavlja funkciju gradonačelnika. Zato, umjesto što se bavi indentiteskim pitanjima, podmetanjima i lažima, treba, konačno, da počne intenzivno da se bavi problemima za koje je nadležan, kanalizacionom mrežom i gabaritnošću podzemnih kontejnera. Na kraju, preporučujem Vukoviću da nauči da čita tekstove ili Facebook objave, jer, očigledno, ni to ne umije, i da ih prenosi istinito, a ne da ih interpretira kako njemu odgovara”, zaključuje Lakušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve