Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Lakušić: Bacanje prašine u oči građanima Podgorice

Odbornik Demokratske narodne partije u Skupštini Glavnog grada Zoran Lakušić reagovao je na saopštenje podgoričkog DPS-a o budžetu Glavnog grada

Odbornik Demokratske narodne partije u Skupštini Glavnog grada Zoran Lakušić reagovao je na saopštenje podgoričkog DPS-a o budžetu Glavnog grada.

Lakušić

“Reagovanje kluba odbornika DPS-a Glavnog grada na moje neosporne navode da je planirani budžet za 2009. najveći u istoriji Podgorice, još jedan je u nizu brojnih manipulatorskih pokušaja da se zamjenom teza dezavuše javnost. Zgrožen sam njihovom smjelošću, licemjerem i svim izrečenim uvredama i neistinama.

Ja sam u svom reagovanju na njihovu skandalaznu izjavu, da je planirani budžet za 2020. najveći u istoriji Podgorice, govorio o planiranom, a ne o realizovanom budžetu iz 2009”, pojašnjava Lakušić.

Neosporna je činjenica da je budžet za 2020. planirani, za koji u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može garantovati da će biti ostvaren, dodaje on.

“Aktuelni vlastodržci u Glavnom gradu iz družine Ivana Vukovića, nijesu samo dokazani vrhunski manipulatori, već i sujetni ljudi koji su zarad lične promocije spremni minimizirati i rezultate svojih prethodnika, koji su takođe izašli ispod istog DPS šinjela. Samo možemo naslutiti kako će se tek obračunavati među sobom kada budu odlazili sa vlasti, s obzirom na to da se radi o ličnostima koje su pogazile sve one vrijednosti na kojima se temeljila istinska Crna Gora.

Zato njihovo reagovanje na moje navode u vezi sa prijedlogom budžeta za 2020. godinu ne doživljavam kao osporavanje mojih navoda, već kao obračun sa bivšom administracijom Glavnog grada i Miomirom Mugošom lično.

Matematika sasvim jasno govori da da je Mugošin budžet iznosu od 101 milona eura, veći od predloženog Vukovićevog bužeta od 93,7 milona. Sve ostalo je notorna neistina, podmetanje, manipulisanje, prazna priča i prevara, na čemu se i zasniva reagovanje kluba odbornika DPS Glavnog grada”, navodi on.

Kako tvrdi, reagovanje je pogrešno i pokazuje da nema veze sa zdravim razumom, i predstavlja pokušaj zamajavanja građana Podgorice.

“Rezultat dosadašnjeg rada gradske uprave je nula završenih kapitalnih projekata, asfaltiranje nekoliko ulica od par stotina metara i krpljenje trotoara nijesu kapitalne investicije. Skandalozno „istorijsko“ povećanje prijedloga bužeta za 2020. nije produkt dobrog rada, već je došlo zbog povećanog stepena izgradnje i novih stambeno poslovnih prostora, i planirane naplate poreza. Dakle, ne radi se ni o kakvom istorijskom budžetu, već kao i svakom ranijem planiranom budžetu na kojem se dodao kredit u iznosu od preko 9 miliona. Nivo višedecenijskog kreditnog zaduživanja, vjerovatno je za istoriju neodgovornog ponašanja DPS vlasti i način na koji se finasira Glavni grad.

Prava mjera jednog budžeta je balans, da se završi sa nulom. Gradska uprava je nacrtom budžeta prezentovala da će iz 2019. godine prenijeti oko 7,5 milona eura. Ako je suficit veliki to znači ili da su loše planirali ili da su uzeli previše od poreskih obaveznika ili nijesu dovoljno dali korisnicima.

Sve u svemu, planirani našminkani budžet za 2020. godinu u iznosu od 93,7 milona je čisto bacanje prašine u oči građanima Podgorice.

Prijedlog planiranog „istorijskog“ budžeta, koji je i izborni, nesumnjivo predstavlja još jedan marketinški trik i težak promašaj gradonačelnika Ivana Vukovića”, navodi Lakušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve