Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Laković: MiM stranice direktno lobiraju

Sa druge strane, ocijenjuje Laković, korisnije bi bilo, da kad već imaju uticaj na javno mjenje da se bave i nekim društveno korisnim temama, a ne samo politikom

Koliko je zapravo našim građanima potrebno da vjeruju u nešto i koliko utiču na njihovu svijest, govori podrška stavovima MiM stranica, poručuje član MMPzP-a Andrijana Laković.

“Uticaj MIM stranica iza kojih se kriju nepoznate osobe na društvenim mrežama je sve veći, sudeći po broju pratilaca, pa nije rijedak slučaj da često te stranice budu popularnije od pojedinih medija”, poručuje u saopštenju.

Kako ona ističe samoprozvani MiM serdari obično imaju za cilj uticaj na društvo za dobrobit neke političke strane. Sa druge strane, ocijenjuje ona, korisnije bi bilo, da kad već imaju uticaj na javno mjenje da se bave i nekim društveno korisnim temama, a ne samo politikom.

“Globalan cilj “mimera” je da na šaljiv način predstavlja situacije, likove, pojave iz političkog, estradnog i društvenog svijeta. Nekad se, u tome pretjera pa se bez prevelikog povoda targetiraju ljudi. Mislim da nisam samo ja već i veliki broj građana primijetili da u našoj državi MiM stranice direktno politički lobiraju i da za cilj imaju samo politiku”, navodi Laković.

Ona je istakla da neke naše MiM stranice često prelaze granice i iz simpatičnih i zanimljivih u vulgarne i uvredljive.

“Trebalo bi uvesti neka pravila i kontrolu MiM postova, da po tim mjerama ne zalaze u privatnost i svojim lobiranjem da indirektno ne diskredituju političare i sve ostale ljude koji su im u nekom trenu centralna sfera interesovanja. Građani trebaju da znaju da sve što rade, žele i misle mogu i sami da postignu ukoliko dovoljno vjeruju bez ičijeg spoljnjeg uticaja”, zaključila je Laković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve