Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Laketić: Godinu dana od promjena u Mojkovcu, mnogo izazova je i dalje pred nama

Međutim, dodaje on, daleko od toga da nijesu postignuti određeni rezultati i napravljeni određeni iskoraci, kada su, istakao je, u pitanju brojni projekti koji se tiču Mojkovca

Prošlo je tačno godinu dana od kad su Mojkovčani izglasali promjene i poslali DPS u opoziciju. Još jednom se zahvaljujem svim građanima koji su nam tom prilikom dali podršku, uz obećanje, da ćemo mi nastaviti da ulažemo napore u cilju da tu podršku ne iznevjerimo, kazao je danas Boško Laketić, predsjednik OO URA Mojkovac.

“Na današnji dan se valja prisjetiti kako smo došli do tih promjena, prije svega otvoreno se suprostavljajući namjeri DPS-a da sudbinu Mojkovca određuju oni koje su namjeravali da uvezu iz drugih gradova Crne Gore, kako bi sebi obzbjedili većinski broj glasova na lokalnim izborima. U toj namjeri smo ih odlučno zaustavili na sreću Mojkovca i Mojkovčana, a na njihovu žalost i žalost onih koji su svoje dostojanstvo bacili pod noge pokušavajući da iz Kolašina, Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice i sl. određuju sudbinu Mojkovca. U tome vjerovatno leži ključna prevaga naše velike pobjede na izborima, što nijesmo dozvolili da se desi scenario koji je DPS pripremao”, kazao je on.

DPS je, smatra Laketić, politička prošlost Mojkovca i Crne Gore i “na DPS se više ne treba osvrtati, izuzev u dijelu raskidanja sa pogubnim politikama koje je isti taj DPS uspostavio”.

“Kao što su: privatni interesi ispred javnog, institucije u službi pojedinaca, kupljene diplome, sijanje nacionalne i vjerske mržnje. Sve su to stvari od kojih mi iz mojkovačke URE izričito uvijek tražimo otklon i koje su za nas crvena linija kada je u pitanju funkcionisanje lokalne vlasti”, dodao je.

Laketić je istakao da je njihova koalicija nastojala da prekine “pogubne prakse koje je uspostavio DPS”.

“Nakon godinu dana, naša hetorogena koalicija, uz sve turbulencije u funkcionisanju, nastojala je da prekine te pogubne prakse koje je uspostavio DPS, da u susret izlazi svim građanima bez obzira na njihovu partijsku ili političku pripadnost. Da pokrene projekte koji tapkaju u mjestu, da inicira realizaciju onih o kojima se pričalo u izbornim kampanjama i da kreira nove.

Kada se podvuče crta, ne mogu baš reći da možemo biti zadovoljni rezultatima naše lokalne vlasti nakon godinu dana. Ali se oni mogu razumjeti, iz razloga što smo zatekli brojne probleme koje nam je ostavila vlast DPS-a, a koji se tiču finasijske stabilnosti lokalne uprave i njenih preduzeća i plus kad se još na to dodaju posledice programa “Evropa sad” na finansijsku stabilnost lokalne uprave, a koje su prevaziđene uz pomoć Vlade premijera Dritana Abazovića”, naglasio je Laketić.

Međutim, dodaje on, daleko od toga da nijesu postignuti određeni rezultati i napravljeni određeni iskoraci, kada su, istakao je, u pitanju brojni projekti koji se tiču Mojkovca.

“Primjera radi, DPS je obećao ski centar Mojkovcu 1994. godine, trebalo im je više od 20 godina da uđu u realizaciju tog projekta, a iskreno se nadam da ćemo mi doprinijeti da Mojkovac dobije ski centar u ovom mandatu naše vlasti u punom kapacitetu. Našom inicijativom u Predlogu budžeta za 2023. godinu Vlade premijera Dritana Abazovića nalazi se 6,5 miliona eura opredeljenih za izgradnju ski centra “Žarski” i pristupnog puta, što će umnogome značiti da se u narednoj godinu u velikoj mjeri stvore uslovi za njegovo otvaranje”, naglasio je Laketić.

Krenulo se, dalje navodi, u rešavanje problema sanacije deponije u Podbišću, kao i rekonstrukcije vodovoda kroz Polja i Podbišće (zamjena kancerogenih azbestnih cijevi), “rešavanje problema kanalizacije i otpadnih voda, pripremne aktivnosti za početak radova na zatvoru u Stevanovcu, a što se planira za narednu godinu i za šta su takođe obezbjeđena sredstva u Predlogu budžetu za 2023. godinu”.

“Za sve ove projekte kao i brojne druge za narednu godinu će biti izdvojeno više od 15 miliona eura, što u suštini znači da će Mojkovac u narednoj godini biti veliko gradilište, kako je malo kad bio u njegovoj istoriji, a što je naravno rezultat nove lokalne vlasti i naravno inicijativa nas iz mojkovačke URE. Sve u svemu, pred nama stoje još brojni izazovi, koje još odlučnije treba rešavati u godinama koje su pred nama. Mojkovac ima brojne potencijale, na nama je da nađemo način da ih što bolje iskoristimo u interesu svih građana Mojkovaca”, zaključio je Laketić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
06.12.2022-09:33 09:33

Śećam se jednog podgoričanina koji je stalno ogovarao đevojke, što ljepše to ih je više ogovarao, a najviše iz razloga što su za njega bile nedostižne. Svi su ga znali po nadimku pičkopaćenik. Sličnost sa ovim kritizerima je namjerna i do u detalj tačna.