Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Laburistička partija Velike Britanije podržala SDP na izborima 11. juna

''U pismu podrške britankih laburista se navodi očekivanje da će SDP zabilježiti dobar izbormi rezultar na izborima 11. juna i povećati broj poslaničkih mjesta u crnogorskom Parlamentu'', saopšteno je iz SDP-a.

Laburistička partija Velike Britanije, koja je jedna od dvije vodeće političke partije u ovoj zemlji, povodom predstojećih parlamentarnih izbora uputila je podršku Socijaldemokratskoj partiji i listi “Za nasu kuću”.

“U pismu podrške britankih laburista se navodi očekivanje da će SDP zabilježiti dobar izbormi rezultar na izborima 11. juna i povećati broj poslaničkih mjesta u crnogorskom Parlamentu”, saopšteno je iz SDP-a.

U pismu se iskazuje zadovoljstvo zbog činjenice da je dugogodišnja saradnja između dvije organizacije kroz različite programe rezultirala novim znanjima i vještinama koje su stekli predstavnici mlade generacije političara iz SDP-a koji su sposobni da postanu budući politički lideri.

“Posebno napominjemo da je SDP članica Socijalističke internacionale od 1996. godine kao i članica Progresivne Alijanse, doprinoseći na taj način globalnoj misiji ispunjavanja ciljeva političkog, ekomomskog i socijalnog progresa”, navodi se u pismu.

Takođe, u pismu podrške britanskih laburista upućenom SDP-u zaključuje se da će se uspješna saradnja između dvije partije nastaviti i nakon parlamentarnih izbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve