Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvislinzi na službenom putu

Njima očito Ustav i zakoni Crne Gore ne znače ništa pa ih po svojoj volji i htjenjima svojih mentora -krše

piše: Novak Adžić

Tek prije par dana je naša šira javnost saznala za bruku i sramotu koja se zbila u Beogradu decembra već minule godine, čiji su glavni protagonisti bili renegati i lokalni vlastodršci u više opština iz političkog saveza zvanog Demokratski front, koji djeluje kao putinovsko-vučićevska ekspozitura u Crnoj Gori.

Evidentna je činjenica da je gore od najgoreg skandala i akt direktno uperen protiv države Crne Gore i njenog suvereniteta i međunarodnog subjektiviteta i ugleda, to što su, na žalost i na nesreću ove države, predstavnici nekoliko opštinskih vlasti u Crnoj Gori koji dolaze iz redova partija koje pripadaju DF-u uradili bez ikakvih skrupula. Poznato je i već objavljeno ko su oni i iz kojih opštinskih i partijskih struktura su, pa je suvišno to ponavljati, ali treba istaći da su njihovi saučesnici na ovom nečasnom poslu pojedini politički predstavnici političkih partija URE, Demokrata, Evrope sad, SNP i svih drugih partija koje sa njima vrše vlast na lokalnom nivou u više opština ili su zahvaljujući njima oni došli na vlast u opštinama, iz kojih je sastavljena bila ova delegacija.

Među ovim lokalnim gaulajterima, lakejima beogradskog gazde, bilo je u deputaciji i nekoliko ovdašnjih medijskih i drugih propagandista i abonenata srbijanskih i drugih dispozicionih fondova. Ogledan primjer među ovim političkim pustosvatima je i bivši ali zloglasni ratnohuškački urednik novinar TVCG iz ratnih devedestih godina prošlog vijeka i bivši poslanik više partija Emilo Labudović. N, poput Labudovića i neki drugi članovi ove delegacije odabranih ovdašnjih novobjelaša ovoga puta formalno nijesu bili stranački zastupnici.

Bilo kako bilo, oni su, svi skupa, polovinom decembra već minule 2022. bili u Skupštini Srbije i podnosili raport ultradresničarskoj tamošnjoj poslanici Milici Zavetnici (Đurđević -Stamenkovski) o tome što rade u interesu tuđe države a protiv vlastite, sa ciljem pokušaja njenog ugrožavanja, nihilizacije i asimilacije crnogorske nacije. Moguce dok su bili u svojoj matici da ih je umjesto popova blagoslovio svuda kako iz svetosavske sekte, tako iz medija, a i iz prikrajka ili frižidera nazočni Aleksandar Raković, njihov ideološki guru.

Suštinski, bili su to kvislinzi na službenom putu. Otišli su da polože račune svojim velikosrpskim gospodarima u Beogradu, po čijim uputima i za čiji interes i za koju- velikosrpsku kleronacionalističku politiku i ideologiju- stalno rade. Zbilja, desilo se u njihovoj izvedbi frapantno samoponiženje, ali i uvreda kako za opštine koje, na zalost, predstavljaju, tako i za Crnu Goru. No, oni više ili posve pripadaju tuđoj državi nego svojoj, to je uglavnom javnosti poznato, tako da ovaj njihov bestidni čin nije bilo kakvo iznenađenje.

Njima očito Ustav i zakoni Crne Gore ne znače ništa pa ih po svojoj volji i htjenjima svojih mentora -krše.

Zna se koji su državni simboli-zastava i grb Crne Gore a navedena lica koja su se hvalila u Beogradu da u svojim kabinetima drže “srpsku trobojku”, nekad vazalnoj Srbiji darovanu i propisanu milošću Sultana u Stambolu gradu, trebala bi da zakonski odgovaraju za povredu zakona i Ustava Crne Gore, zbog nepoštovanja i poruge državnih simbola Crne Gore i zbog subverzivne djelatnosti protiv sopstvene države.

No, od njih, koji su bili u Beogradu postrojavani i saslušavani od tamošnje nacionalističke poslanice Milice Zavetnice, iluzorno je i bilo očekivati da će išta raditi što je za Crnu Goru, a sigurno je da rade samo ono što je protiv nje, a za interes tuđina. Za račun svojih nalogodavaca i finansijera sa strane pomenuta delegacija je propisno sebe obrukala i prikazala sebe onakvom kakva jeste-a to je neobjelaška i neočetnička družina renegata iz Crne Gore.

Još je davno slavni filozof Seneka napisao: “Nijedno ropstvo nije sramnije od dobrovoljnog”.

Poruka je jasna i aluzivna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve