Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kurti: Imam većinu za formiranje nove vlade

Na Kosovu su prijevremeni parlamentarni izbori održani 14. februara i prema preliminarnim rezultatima ubjedljivu pobjedu je odnijelo Samoopredeljenje, ali se još uvijek ne zna da li ima većinu za formiranje vlade, odnosno 61 od ukupno 120 poslanika u Skupštini Kosova

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin (Albin) Kurti planira da novu vladu Kosova formira isključivo uz podršku poslanika iz redova nesrpskih manjinskih zajednica, čime je isključuje mogućnost formiranja koalicije sa albanskim strankama i Srpskom listom.

Na Kosovu su prijevremeni parlamentarni izbori održani 14. februara i prema preliminarnim rezultatima ubjedljivu pobjedu je odnijelo Samoopredeljenje, ali se još uvijek ne zna da li ima većinu za formiranje vlade, odnosno 61 od ukupno 120 poslanika u Skupštini Kosova.

Kurti je u izajvi novinarima u Tirani (Albanija) rekao da vjeruje da će imati poršku više od 61-og poslanika za formiranje vlade.

“Sigurno ćemo imati podršku poslanika iz redova egipćanske zajednice Eljberta Krasnićija (Elbert Krasniqi), poslanice iz bošanjačke zajednice Emilije Redžepi i još nekih drugih. Treba nam 61, imaćemo više od 61-og glasa. Neće nam trebati kompromisi sa starim režimom jer ljudi žele promkene, ne namkeravamo da kršimo njihovu volju”, rekao je Kurti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve