Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

KULMINACIJA PROGONA Urednik portala Aktuelno mora na saslušanje zbog ”Profesionalca”

''Ova situacija je pokazala da na jednoj od najviših državnih funkcija imamo iskompleksiranog diktatorčića u pokušaju koji na sve načine želi da ugasi nezavisne, kritički nastrojene medije. Abazoviću i njegovim nalogodavcima očigeldno smeta medij koji na nezavisan i kritički način piše i izvještava o potezima nesposobne vlasti koja nema podršku ni pet odsto građana. Stoga je umislio da pritiskom na nadležne organe može da izdejstvuje naše hapšenje. Na svu sreću nijesmo još uvijek došli do tog stadijuma represije, ali kako je krenulo nije isključeno da ćemo doći'', prokomentarisao je poziv na saslušanje glavni i odgovorni urednik portala Aktuelno Balša Knežević.

Izdajničko teokratski režim predvođen potpredsjednikom Vlade zaduženim za bezbjednosni sektor Dritanom Abazovićem već duže vremena sprovodi brutalni progon portala Aktuelno koji je juče doživio kulminaciju.

Na adresu urednika naše medijske kuće Balše Kneževića juče je stigao poziv za saslušanje u Više državno tužilaštvo (zakazano u petak) u svojstvu svjedoka po krivičnoj prijavi protiv NN lica, zbog krivičnog djela ”odavanje tajnih podataka”.

Ovaj poziv uslijedio je nakon hajke koju Abazović već više od mjesec i po vodi protiv uredništva i vlasničke strukture portala Aktuelno zbog pisanja našeg čitaoca koji se predstavljao kao ”Profesionalac”.

Podsjetimo, URIN potpredsjednik vlade zadužen za bezbjednosni sektor posvetio je dio svog nedavnog gostovanja na online video-platformi njegove koalicije ”Crno na bijelo” da ispolji svoju patološku opsjednutost našim čitaocem, a u stvari patriotom koji je pod pseudonimom Profesionalac razotkrio potencijalne kriminalno-izdajničke radnje koje su se odvijale u ANB-u.

”Profesionalac” spasio ANB od rasprodaje ruskim i srpskim službama

Abazović je po ko zna koji put targetirao uredništvo i vlasničku strukturu portala Aktuelno i Profesionalca pominjući da se ”na našem portalu objavljuju tajni dokumenti iz ANB-a” kao i da smo ”već predmet razmatranja Višeg tužilaštva u Podgorici”. Uz ličnu impresiju kako mu je taj portal oduvijek bio “odvratan”.

Uredništvo portala Aktuelno ovakav zaključak potpredsjednika Vlade uopšte ne čudi s obzirom da smo prvi ukazivali na učinkovitost i totalne promašaje trenutne Vlade Crne Gore. Dokaze o nesposobnosti sadašnje Vlade emitovali su i mnogi drugi crnogorski portali.

Vrhunac progona

”Poziv na saslušanje u Više tužilaštvo u Podgorici predstavlja vrhunac progona koji je na uredništvo i osnivače portala Aktuelno, prije svega zbog lične nemoći i frustracija, pokrenuo potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. Na veliku žalost umišljenog potpredsjednika, nijesam pozvan u svojstvu optuženog, već u svojstvu svjedoka, zbog čega će Abazović  i njegovi aparatčici iz ANB-a zasigurno biti razočarani”, rekao je urednik portala Aktuelno Balša Knežević komentarišući poziv na saslušanje.

Knežević ističe da se iz Abazovićevih medijskih nastupa da zaključiti da je opsjednut portalom Aktuelno i da ima patološku želju da hapsi uredništvo i osnivačku strukturu naše medijske kuće.

”Abazović je vjerovatno očekivao da ću u tužilaštvo biti pozvan u svojstvu optuženog i da će me uhapsiti, zatvoriti i baciti ključ, jer se njemu i njegovim nalogodavcima ne sviđa način na koji pišemo i informišemo javnost o izdajničko-destruktivnim potezima nove teokratske vlasti. Potpredsjednik Vlade takođe bi volio da se iza rešetaka nađu i osnivači portala Aktuelno posebno Zoran Bećirović, jer već duže vremena, zbog patriotskih aktivnosti, smeta Abazoviću i njegovim nalogodavcima iz koncerna Vijesti koji godinama izmišljaju afere o njemu”, rekao je Knežević koji ističe da na svu sreću pravosudni sistem ne funkcioniše tako.

Po čijem nalogu radi Dritan ”Šok” Abazović?

”Ova situacija je pokazala da na jednoj od najviših državnih funkcija imamo iskompleksiranog diktatorčića u pokušaju koji na sve načine želi da ugasi nezavisne, kritički nastrojene medije. Abazoviću i njegovim nalogodavcima očigledno smeta medij koji na nezavisan i kritički način piše i izvještava o potezima nesposobne vlasti koja nema podršku ni pet odsto građana. Stoga je umislio da pritiskom na nadležne organe može da izdejstvuje naše hapšenje. Na svu sreću nijesmo još uvijek došli do tog stadijuma represije, ali kako je krenulo nije isključeno da ćemo doći”, poručio je Knežević.

Smeta mu ”Profesionalac”

Hajka nove vlasti na portal Aktuelno, predvođena Abazovićem i njegovim aparatčicima, kulminirala je nakon objavljivanja tekstova našeg čitaoca koji se potpisivao kao ”Profesionalac”.

Naš čitalac koji se iz objektivnih razloga predstavljao pseudonimom Profesionalac i tvrdio da je višegodišnji radnik ANB-a, gotovo mjesec je svakodnevnim obraćanjima pokušavao da ukaže na opasnost koja se nadvila nad ANB-om i kompletnim crnogorskim bezbjednosnim sektorom, prijeteći da ugrozi vitalne interese Crne Gore i građana koji u njoj žive.

Profesionalac je u svojim pismima iznio niz teških optužbi na račun v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića i njegovih političkih pokrovitelja iz nove vlasti uključujući prije svega Abazovića. Optužio ih je za urušavanje i pokušaj uništenja službe državne bezbjednosti, omogućavanje ruskim i srpskim službama da slobodno ”rovare” po Crnoj Gori, a onda i za iznošenje povjerljivih podataka – koji se ne tiču samo naše države već i NATO partnera, uz otvaranje ANB-a za uticaj kriminalnih krugova i stranih službi (prije svih srpske i ruske).

Takođe je pisao o konfliktu interesa u koji je došao Vukšić kad je imenovan za čelnika ANB-a, o unapređivanju i zapošljavanju nesposobnih kadrova, malverzacijama, udbaškim metodama isljeđivanja i ucjenama… Pisma Profesionalca možete pročitati na OVOM linku.

Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović: Progon počeo odmah nakon parlamentarnih izbora

Hajka počela nakon preuzimanja vlasti

Treba podsjetiti da je ovo samo kulminacija progona koji nova vlast vodi protiv naše medijske kuće, jer su osim Abazovića i premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić , nepunih 15 dana od kad su došli na vlast krenuli u hajku protiv portala Aktuelno.

Podsjetimo, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić  komentarisao je sudski proces koji je po privatnoj tužbi jednog od osnivača portala Aktuelno Zorana Bećirovića pokrenut pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) medija Vijesti i Dana. Ovoj bizarnoj praksi priključili su se i sadašnji premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Krivokapić, Bečić i Abazović, tada su horski u naručenom tekstu režimskog glasila “Vijesti” napali Bećirovića zbog izjave pred Osnovnim sudom u Podgorici, što predstavlja presedan jer nije zabilježeno da je neki državnik komentarisao sudski proces koji se vodi po privatnoj tužbi.

Dritan bi da gasi medije

Treba podsjetiti da na meti Abazovića nije samo portal Aktuelno, već i svi mediji koji ne odgovaraju njemu i njegovim nalogodavcima, prije svih onima iz koncerna Vijesti.

U decembru prošle godine Abazović je, nezadovoljan informativnim programom Javnog servisa, kazao da je toj medijskoj kući neophodna „šok terapija, pa možda i grčki scenario“.

Podsjećamo, grčka konzervativna vlada iznenada je 2013. godine zatvorila tamošnji javni servis ERT i otpustila 2.700 zaposlenih, uz obrazloženje da zemlja mora i na taj način da smanji troškove u jeku dužničke krize.

Takođe je, odmah nakon pobjede na izborima 30. avgusta, nezadovoljan radom portala CDM, naglasio da ,,CDM treba ugasiti“.

Portal Aktuelno je već uputio pismo stranim ambasadama u kojem objašnjava pod kolikim se pritiskom nalazimo, a ostaje da se vidi da li će doći do reakcije na ovakav brutalan progon od strane čovjeka koji funkciju vlasti očigledno koristi za lične obračune.

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

17 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pero
17.03.2021-11:19 11:19

Uz tebe su CRNOGORCI BALŠA.

Inovator
17.03.2021-11:24 11:24

Dritane, ako si skrolovao da procitas komentar, ovaj je bas za tebe, al nista novo, dobro su ti napisali, pravi si iskompleksirani diktatorčić u pokušaju :)

Cicvara
17.03.2021-11:25 11:25

Sreca im je pandemija inace bi narod na ulice DAVNO zbog ABAZOVICEVOG-BECICEVOG TERORA NAD GRADJANIMA DAVNO BILI SKINUTI!!

Lena
17.03.2021-11:37 11:37

Oni bi da gase sve crnogorsko,da uhapse sve one koji se bore za Crnu Goru,da blokiraju slobodnu misao…Kako ubijaju sve dobro ove Drzave u ovih sto njihovih dana,tako bi da razapnu sve nas koji se iz petnih zila borimo da nasa zemlja ne ode u srpski svijet,ciji je dritko vatreni zagovornik.Podrska gos Knezevicu,portalu Aktuelno i svima koji su za nasu suverenu CGoru!

Slavka
17.03.2021-11:45 11:45

Da NISKO RASTENJE ista valja, poraslo bi kao BOR. Kompleksi su ipak DIJAGNOZA.

S' balkona
17.03.2021-12:17 12:17

Srecna nam ” sloboda” Crnogorci!!! Prevari li Dritko ove u Briselu kao sto prevari glasace u Crnoj Gori!!!!!!!!!!

!!!
17.03.2021-12:17 12:17

Svi smo mi Profesionalac!!!

Eko...
17.03.2021-13:07 13:07

Pozdrav, UZ vas smo nicija nije gorela do zore ,Pozdrav Crnoj Gori ….

Jok mori
17.03.2021-13:31 13:31

nova vlast kaže da stara vlast ništa nije radila kako valja i da su za sve krivi bivši, jer suuhodili, progonili i maltretirali neistomišljenike….a ispade da nova vlast radi po tom modelu….???

Jok mori
17.03.2021-13:41 13:41

Niijesu Balša i Ćoćo špijunirali ANB, nego objavili informacije dobijene iz svojih izvora…nijesu lažne informacije objavljivali ( to je potvrdio i Dritan URIN ) pa da budu tuženi zbog toga..no gospodo iz URE vidite što ćete sa tim puterom na vašim glavama pa onda pričajte o drugima…

Čitalac
17.03.2021-14:06 14:06

Ujedinite se crnigorski mediji i prema EU,ambasadama i NVO ali ne njihov.
Udaraju na Aktuelno,Cdm,Portal Analitku,Dnevne novine,Skala radio,Pobjedu itd
Zajedno tražite svoja prava na slobodu govora i javnu riječ.
Ovo je klasični progon.

Sara
17.03.2021-18:19 18:19

Aktuelno.ne dajte se..pozovite advokate iz EU..stim da ste napadnuti od Abazovica..zato sto izlazete istine o njemu..sto cini opasnost za drzavu CG..

Vrlo je vazno,da informistete..glavnicu EU..i Nato..prije nego podjete u sudnicu..
Srecno..vasa Sara

Naroz
17.03.2021-18:31 18:31

Znači da su ipak bili originalni “tajni podatci” da nisu fabrikovani…
Glavni urednik treba prema tom pozivu da se odnosi kao Djeljošaj prema sličnom, citiram: ”Baš ste me uplašili”… ;)

Cica
17.03.2021-19:23 19:23

Koliko je ovaj covjek postao iskomleksiran niko ga ne voli koga on prestavlja ni on sam ne zna a proci ce i ova pandemija tako. JE MILOSEVIC NA KOSOVO HTIO SVE DA POHAPSI I POBIJE! !

Krmak
17.03.2021-23:35 23:35

Nemoj da se odazoves ko je taj da vrsi teror nad novinarima ! NEKA IZDRAT CEMO KAKVA JE OVO DIKTATURA POVRATAK 1918 !!

USA-CG
17.03.2021-23:47 23:47

NASI CRNOGORCI NI U SNU DA STE SANJALI DA CETE PONOVO BITI OKUPIRANI OD SRPSKOG SVETA JE VASOM KRIVICOM -91-92-93-94-95-96-IZBJEGLICE NIJESTE VRATILI U NJIHOVU MATCNU DRZAVU ! SAD CE VAS TERORISATI OVAKO KAO OVE NOVINARE SVE DOK SAMI NE KAZETE STOP-STOP DOSTA VISE-BOLJE GROB NEGO ROB!!

Gačanin
18.03.2021-10:09 10:09

Gornjomorački patriota Bećirović!Neko lijepo zamajava ovaj sluđeni narod!Ćoćko bi trebao da odgovori koliko je bogatstvo ostalo iza njegovog oca Velimira.pa on to naslijedio????Dal’ je to po katastru pola Crne Gore!