Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kuč: Za tri godine DF i Demokrate zaposlili 177 osoba u Opštini Budva

DF i Demokrate su po principu partijskog zapošljavanja, za tri godine, angažovali 177 osoba samo u zgradi Opštine, tvrdi Snežana Kuč, kandidatkinja odborničke liste “Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović

Kada su 2017. godine Demokratskifront DF i Demokrate preuzele Opštinu zatekli su 324 radnika. U međuvremenu 50 radnika je uzelo otpremnine, što znači da bi u Opštini Budva nakon preuzimanja vlasti trebalo da zateknemo 274 radnika. Međutim, na današnji dan Opština ima 451 radnika. Dakle, DF i Demokrate su po principu partijskog zapošljavanja, za tri godine, angažovali 177 osoba samo u zgradi Opštine, tvrdi Snežana Kuč, kandidatkinja odborničke liste “Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović”.

“Pored toga u budžetskoj stavci transferi povećan je iznos sa 5,5 miliona eura u 2016. godini, do nevjerovatnih 8,8 miliona u 2020 godini… Jedva čekamo da Tužilaštvo obavijesti javnost o saznanjima do kojih su došli, nakon izuzimanja kompletne dokumentacije o radu prethodne lokalne samouprave”, kaže ona.

Posebno će, smatra Kuč, biti zanimljivo, kad nadležni organi počnu da ispituju koliko je kadrova DF-a i Demokrata zaposleno u javnim preduzećima gdje je osnivač Opština Budva.

“Tu se tek ne zna broja. Prema tome, koliko god se naša konkurencija trudila da zametne tragove svog minulog rada, mi smo tu da ih svaki put razobličimo i pokažemo njihovo pravo lice”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve