Očigledno je da u redovima Demokratske partije socijalista vlada potpuni haos nakon objelodanjivanja afere „Stanovi“. Nekoliko dana uzastopno dezorijentisanim saopštenjima DPS iz zarđalih političkih oružja puca direktno u sebe, što je danas učinio i poslanik Nikola Divanović, saopštio je odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Janko Krstović.

Janko Krstović

Krstović je istakao da govoriti o borbi opozicije za komfor predstavlja licemjerstvo prvog reda.

“Možda je Divanović mislio na komfor koji funkcioneri DPS-a imaju u dodjeljenim stanovima? Ili je Divanović zapravo saopštio osnovni motiv borbe DPS-a, pa je pomislio da su i drugima isti prioriteti”, naveo je odbornik Demokrata.

On je istakao da ne sumnjaju da funkcioneri DPS-a uživaju u različitim sadržajima komfora – od državnih stanova, službenih automobila i izdašnih plata.

“Vas očigledno ne dotiče to što preko 60.000 građana nama krov nad glavom ili što je 20 odsto nezaposleno ili što 80.000 građana živi sa najviše 250 eura mjesečno. Vas zanima da steknete treći, peti ili deseti stan na teret budžeta, da uvećate sebi zarade i nagomilate koji milion više. I vi govorite o komforu. Vi koji ste nametnuli sistem u kome 80 odsto građana mora da trpi i da se finansijski krpi iz mjeseca u mjesec, da bi vas pet odsto imali standard života kao najbogatiji sloj u najrazvijenijim državama”, dodao je Krstović.

Prema njegovim rijelima, cjelokupna javnost je upoznata sa tim da je posljednjih mjeseci eskaliralo ogromno nezadovoljstvo u redovima DPS-a zbog alavosti i nezasitosti njihovih funkcionera.

“Opšta jagma za gomilanjem stanova, funkcija i bogatstva, potisnula je ogroman broj članova DPS-a, naročito onih kojima nije obezbijeđen ni posao, ni krov nad glavom i koji dobijaju mrvice u vidu ugovora od mjesec-dva. Afera ,,Stanovi” je dovela do raslojavanja unutar DPS-a, jer se pokazalo da ne samo što se čašćavaju daleko od očiju javnosti narodnim novcem, nego to rade krijući jedni od drugih i na uštrb jedni drugih. Sad na sve manipulativne načine želite prebaciti fokus javnosti na druge stvari, kao i danas”, poručio je odbornik podgoričkih Demokrata.

Naglasio je da ako su mislili da će nesmetano uživati u stečenom komforu, otimajući od crnogorske sirotinje – prevarili su se.

“Slijedi istraga stambene korupcije i revizija dodjele stanova, pa će očigledno mnogima komfor poremetiti lisice na rukama. Kada uz sve to dodamo Briselski plan koji vas je doveo u zonu u kojoj je bio Ivo Sanader prije hapšenja, onda je jasno zbog čeka šaljete dezorijentisane i očajničke političke poruke. O tome gdje vas mržnja prema drugom i drugačijem dovodi najbolje govori i to što ste svog oca okvalifikovali za izdajnika i državnog neprijatelja”, ističe Krstović.

Na takvom političkom pristupu bi, kako je rekao, pozavidio i Karl Šmit, nacional-socijalistički teoretičar politike.

“Na kraju, opšti zaključak ukupnog ponašanja funkcionera DPS-a je da se 30 godina borite za prvo mjesto u Spužu. Pred vama je veliko finale”, zaključio je Krstović.

Komentari

avatar