Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapiću i ministarki zdravlja zvanično podnijet zahtjev za smjenu Šćekića: Hoće li prijavljeni za udaranje zaposlene ostati direktor?

Zaposlena u Fondu za zdravstveno osiguranje G.R. podnijela je zvanično predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović zahtjev za pokretanje postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti i predlog za razrješenje V.D. direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Dragoslava Šćekića

Zaposlena u Fondu za zdravstveno osiguranje G.R. podnijela je zvanično predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović zahtjev za pokretanje postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti i predlog za razrješenje V.D. direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Dragoslava Šćekića.

Tekst zahtjeva prenosimo u cjelosti

Dana 17.06.2021.godine u 7:04 časova, došla sam do ulaza zgrade Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, gdje sam po javnom oglasu i sprovedenom postupku provjere sposobnosti , 01.04 .2021. godine počela sa radom, na radno mjesto: Samostalna savjetnica za finansije u Sektoru za ekonomske poslove za zdravstvenu djelatnost – Odsjek za finansije, a u u Fondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore zasnovala radni odnos na neodređeno vrijeme. od 06.04 .2015.godine.

Slijedi transkript usmenog razgovora od dana 17.06. 2021.godine u 7:04 h sa višim namještenikom (portir) Savović Mirkom (M.S.) ispred zgrade Fonda:

G.R. Dobro jutro
M.S. Dobro jutro, imam naređenje od direktora Šćekića da ne smijemo da vas pustimo u zgradu da udete, zabranjen Vam je pristup.
G.R. Šalite li se jutros?
M.S. Ne šalim se, naredio je direktor.
G.R. Kad Vam je naredio i koji je razlog, imate li pisani dokaz i je li direktor u zgradi?
M.S. Naređeno nam je da ne možete da uđete, ne možemo vam reći razlog, nemamo ništa napismeno, nije direktor još došao.
G.R. U kancelariji imam svoje lične i poslovne stvari, a i moram da se ukucam na aparatu da sam došla na posao.
M.S. Ne možete da uđete.

Nakon navedenog razgovora pozvala sam broj 122, Upravu policije – CB Podgoricu zamolila za policijsku intervenciju, na adresi Fonda za zdravstveno osiguranje, ispred ulaza.

Dok sam čekala da dođe policijska patrola, gore pomenuti, viši namještenik M.S. se mimikom (podizanjem obrva, pomjeranjem usana lijevo desno) okretao put drugog višeg namještenika (portir) Stanković Miraša (S.M.), koji je stajao sa lijeve strane, do zida, dalje od ulaza 3-4 metra.

Zbog čudne situacije, mimike i gir. uključila sam kameru svog mobilnog aparata, dok ne dođe policijska patrola.

Poslije nekoliko minuta, tačno u 7:20 h došao je pomenuti v.d.direktor sa višim namještenikom (vozač) Milutinom Šćepanovićem, zvani Baja. Stajala sam pored ulaza, a bliže ulaznim vratima je stajao, gore pomenuti Savović. Sa lijeve strane od ulaza do zida, bliže (uzlazno-silaznim) stepenicama, stajao je drugi viši namještenik (portir), gore pomenuti Stanković.

lzmakla sam se korak unazad, da bi vozać M.Š. – Baja prošao pored mene i ispod oba pazuha direktora se podvukao u lijevu stranu put Stankovića i u trenutku kada se isti podvlačio v.d. direktor me je udario laktom desne ruke u desnu stranu mog tijela.

Od udarca, raskinuo mi je ručku od moje torbe, koja je stajala na mom desnom ramenu, tijelo mi se naslonilo na zid, desno od ulaznih vrata. V.D. direktor je imao na sebi teget odijelo i braon torbu ( opis zbog snimka).

Zahtjev dostavljen Ministarstvu zdravlja

Par sekundi nakon događaja došla je policijska patrola, po mom prethodnom pozivu, sa unutrašnje strane ulaza (pretpostavka da su ušli kroz ulaz Područne Filijale (ima zajednički hodnik).

Saopštila sam im da me je udario v.d. direktor Šćekić, upravo prije par sekundi, da mi se ne dozvoljava ulazak na moje radno mjesto. U prisustvu policijske patrole portir Savović je ponovio gore navdene riječi …. imaju naređenje ….) U tom trenutku osjetila sam da mi ruke tresu i odmah sam posla u HMZ u Podgorici, gdje mi je ukazana pomoć u 7:25 h.

Nakon toga podnijela sam Upravi policije, CB Podgorica, prijavu na navedene okolnosti i dostavila medicinski izvještaj.

Dokaz: Prijava Upravi policije – CB Podgorica od 17.06.2021 .godine; Medicinski izvještaj iz HMZ – Podgorica od 17.06.2021.godine. CD sa narezanim snimkom udarca laktom V.D.direktora g-ina Sćekića.

Kako je više nego očigledno, da je počinilac V.D. direktor Fonda za zdravstveno osiguranje CG, počinilac teške povrede radne obaveze, zahtijevam da se protiv pomenutog pokrene disciplinski postupak i postupak razrješenja, zbog teške povrede radne obaveze iz clana 95. stav I tacka 4, 5 , 9, 11, 13, 16 i 17, Zakona o državnim službenicima i namještenicima Cme Gore (“Službeni list Cme Gore”, br. 002/ 18 od 10.01.2018 , 034/ 19 od 21.06.2019, 008/21 od 26.01.2021.godine.- čl.95 – Teže povrede službene dužnosti su: 3) nepravilno korišćenje i raspolaganje povjerenim sredstvima; 4) zloupotreba položaja iii prekoračenje ovlašćenja u službi; 5) svako propuštanje iii radnja koja onemogućava građanina iii pravno lice u ostvarivanju prava koja im po zakonu pripadaju; 9) nasilničko, nedolično iii uvredljivo ponašanje prema starješini državnog organa, državnim službenicima, namještenicima i strankama ili iskazivanje bilo kakvog oblika netrpeljivosti; 11) davanje netačnih podataka koji su od uticaja za donošenje odluke; 13) povreda radnih obaveza usljed kojih su nastupile teže posljedice za stranku iii državni organ; 16) ograničavanje iii uskraćivanje prava državnom službeniku, odnosno namješteniku koji podnese prijavu za krivično djelo protiv službene dužnosti iii krivično djelo iii radnju sa obilježjima korupcije; 17) nepodnošnje predloga za pokretanje disciplinskog postupka U slučaju iz člana 97 Stav 3 ovog zakona).

Navodim da sam se nakon fizičkog udarca jos nekoliko puta obraćala za ljekarsku pomoć i
posjedujem medicinsku dokumentaciju).

Takođe, tražim da se zakaže usmena rasprava i da me pozovete na istu, kako bi dostavila i druge dokaze (medicinski izvještaj, podnešeni zahtjevi za mobing).

Dokument poslat kabinetu predsjednika Vlade

Ukoliko Ministarstvo zdravlja ne pokrene postupak sankcionisanja V.D direktora Fonda zazdravstveno osiguranje Crne Gore, Dragoslava Šćekića, smatraću da je povreda učinjena od strane i po nalogu ovlašćenog lica Ministarstva zdravlja, što predstavlja direktno kršenje clana 11. Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, o čemu ću preko naših evropskih partnera CESI, upoznati i Komisiju EU u Briselu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nena
29.06.2021-08:52 08:52

Scekic-CETNIK- je trebao davno da se smijeni nista bolji nije od Cetnika -Zoronjic Uciteljice-Zogovic Draza !

Tihana
29.06.2021-18:05 18:05

Sirovina beranska. Ne samo otkaz no vratiti nazad u Beranselo. Kud ne ode stoka za Beograd no nameračio Podgoricu, sad to niko više ne oćera nazad

Grigorije
30.06.2021-22:17 22:17

To je stoka Beranska isto kao pomocnik Lazarevic njegov. Brzo cete vi u Berane da berete sljive i pasete pod rucnu sram vas bilo, naucite da se ponasate dosli ste za vas u velegrad seronje i jedan i drugi

Krivična prijava protiv Šćekića i 13 zaposlenih u Fondu za zdravstveno osiguranje | Skala radio
06.07.2021-15:32 15:32

[…] Krivokapiću i ministarki zdravlja zvanično podnijet zahtjev za smjenu Šćekića: Hoće li prijavl… […]